Χριστουγεννιάτικες πριγκίπισσες που βρίζουν για καλό σκοπό..!

Της Martha Cliff

Μπορεί να μην είναι φέτος στη λίστα με τα «καλά παιδιά», αλλά αυτές οι μικροσκοπικές πριγκίπισσες είναι αποφασισμένες να διδάξουν τα δικαιώματα των γυναικών σε έναν σεξιστή Άγιο Βασίλη.

Τα κορίτσια έκλεψαν τις εντυπώσεις πριν μερικούς μήνες με ένα βίντεο για το σεξισμό, και τώρα επιστρέφουν για να υπερασπιστούν την ισότιμη μισθολογική μεταχείριση ανάμεσα στα φύλα.

Φορώντας πάντα εντυπωσιακά φορέματα, αυτή η ομάδα ηθοποιών από την Αμερική έχει ήδη τραβήξει την προσοχή με το βίντεο «Πράγματα που σοκάρουν περισσότερο από τη λέξη fuck».

In their latest video The Potty Mouth Princesses use Christmas to discuss the injustice of the gender pay gap


Χρησιμοποίησαν τολμηρή γλώσσα για να μιλήσουν για γυναικεία θέματα και να ρωτήσουν τι είναι πιο προσβλητικό, να λέει ένα κοριτσάκι “Fuck” ή η αδικία που υφίστανται σήμερα οι γυναίκες.

The opening scene sees boys and girls opening their gifts from Santa, however the girls' gifts seem somewhat inferior It shows a direct comparison to the unequal pay that many women still receive in the workplace
 Στην πρώτη σκηνή, αγόρια και κορίτσια ανοίγουν τα δώρα του Άγιου Βασίλη, αλλά τα δώρα των κοριτσιών είναι κάπως χειρότερα. Πρόκειται για μια ευθεία σύγκριση με τις χαμηλότερες απολαβές πολλών γυναικών στης εργασία τους.

In the video Father Christmas points out that on average women get paid 23 per cent less than men


Τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτει ο Άγιος Βασίλης στις θυμωμένες πριγκίπισσες είναι πιο σοκαριστικά από τη λέξη “fuck” στο στόμα ενός παιδιού.

Συγκρίνοντας τα μικρότερα δώρα των κοριτσιών με το μισθολογικό χάσμα, ο Άγιος Βασίλης λέει: «Με αυτόν τον τρόπο πληρώνει η κοινωνία τις γυναίκες. Συνηθίστε το. Οι γυναίκες πληρώνονται 23% λιγότερο και έχουν μικρότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά. Τα κορίτσια πρέπει να το δεχτούν.»

Τα στοιχεία δεν γίνονται καλοδεχούμενα και ένα κορίτσι γυρνάει στον Άγιο Βασίλη και του φωνάζει «ηλίθιε σεξιστή».

One of the  girls reacts to the fact that women who get As are paid as much as men who received Cs at school


«Οι γυναίκες που έπαιρναν «Α» στους βαθμούς στο σχολείο πληρώνονται το ίδιο με τους άντρες που έπαιρναν «Γ», τονίζει.

Απαντώντας σ’ αυτό, τα κορίτσια εκφράζουν έντονα τη δυσφορία τους για το μισθολογικό σύστημα.
«Φαίνεται ότι η αξία μιας γυναίκας δεν κρίνεται τόσο από το μυαλό της, όσο από τον πισινό της», λέει η μία.

«Κάποιοι πολιτικοί, σαν τους καλικάντζαρους καταστρέφουν τις γιορτές μας!» προσθέτει μια άλλη.

One festive princess points out  that not one of the US's republican politicians voted for equal pay

The girls discuss the fact that so many women are now valued for their looks over their brains
 Τα κορίτσια συζητούν το γεγονός ότι τόσο πολλές γυναίκες κρίνονται από την εμφάνισή τους και όχι από την ευφυία τους.

Ένα κορίτσι προσθέτει ότι «ούτε ένας μαλάκας ρεπουμπλικάνος Σκρουτζ δεν ψήφισε για ίσους μισθούς»

Από την πλευρά του Άγιου Βασίλη, όλες αυτές οι βρισιές δεν θα ληφθούν υπόψη θετικά για τη λίστα του με καλά παιδιά της χρονιάς που πέρασε.

«Βγαίνω από τα ρούχα μου να σας ακούω να λέτε τη λέξη από f», λέει, αλλά τα κορίτσια απαντούν ότι η ευγένεια δε βοήθησε τις προηγούμενες γενιές να πλησιάσουν στην ισότητα.

The young ladies point out that generations before them haven't got anywhere from being quiet and polite


«Εδώ και δεκαετίες, όλοι αγνοούν τι λένε οι γλυκομίλητες γυναίκες», απαντάει μια πριγκίπισσα.

Στο σημείο αυτό, ο Άγιος Βασίλης έχει πειστεί και συμφωνεί. «Ναι, γαμώτο, κι εγώ το ίδιο λέω».

Μπορεί τα κορίτσια που βρίζουν να σοκάρουν, αλλά σίγουρα τραβάνε την προσοχή του κοινού με το πρώτο τους βίντεο να έχει πάρει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές στο YouTube και το καινούργιο τους ήδη 10 000.

Ο δημιουργός του βίντεο, Λουκ Μοντγκόμερι, δήλωσε ότι το έργο του για την ενδοοικογενειακή βία είναι σοκαριστικό και μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό, αλλά η πραγματική προσβολή είναι τα ίδια τα γεγονότα και οι στατιστικές.

«Η κοινωνία πρέπει να καθαρίσει», δήλωσε στον ιστότοπο Design Taxi. «Καλύτερα να δούμε σήμερα αυτά τα κορίτσια να λένε δημόσια την αλήθεια, με ψεύτικους μώλωπες, ώστε όταν μεγαλώσουν ίσως λιγότερες γυναίκες να αντιμετωπίσουν πραγματικούς τέτοιους τραυματισμούς».

«Σε μια κουλτούρα που κακοποιεί τις γυναίκες με τρόπους όπως το να τις πληρώνει λιγότερο από τους άντρες για της ίδια δουλειά ακριβώς, αποτελεί έκπληξη ότι τόσο πολλοί άντρες νομίζουν ότι μπορούν να τις κακοποιήσουν και οι ίδιοι;»

Το βίντεο είναι μέρος της προσπάθειας συγκέντρωσης χρηματικού ποσού για την αμερικανική οργάνωση FCKH8.com και στο τέλος δείχνει τα αντισεξιστικά μπλουζάκια της οργάνωσης με το σλόγκαν «Οι άντρες που αξίζουν δε φοβούνται την ισότητα».

[youtube]http://youtu.be/XqHYzYn3WZw[/youtube]

 Μετάφραση: Ματίνα Καραγιαννίδου-Σταμπουλή

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk