Αγωνιζόμενες καθαρίστριες: η επαναπρόσληψη διαρκεί πολύ…

Αναβλήθηκε η δίκη της 24ης Φεβρουαρίου, που είχε ορισθεί για το θέμα της επαναπρόσληψης των αγωνιζόμενων καθαριστριών, με αίτημά τους την εφαρμογή της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε διατάξει την επαναπρόσληψή τους. Η αναβολή ζητήθηκε και από τις δύο πλευρές, δηλαδή από τους εκπροσώπους του Δημοσίου και τους δικηγόρους των καθαριστριών.

Η νέα ημερομηνία που έδωσε ο Άρειος Πάγος είναι η 13η Οκτωβρίου του 2015, και στο μεταξύ οι καθαρίστριες παραμένουν απολυμένες. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα δοθεί σύντομα πολιτική λύση στο θέμα των απολύσεων τόσο των καθαριστριών, όσο και άλλων κλάδων. Κρατώντας αυτή την υπόσχεση και την ελπίδα υλοποίησής της, ο αγώνας συνεχίζεται, όπως αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα.

Σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που τις επισκέφθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου, η Δέσποινα Κωστοπούλου, μια ακόμα από τις πολλές εμβληματικές αγωνίστριες αυτού του αγώνα, δήλωσε ότι εμείς είμαστε εδώ, στη σκηνή, και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την επαναπρόσληψη και της τελευταίας συναδέλφισσας.

Κι εμείς, μαζί τους, ευχόμαστε η ημέρα αυτή να έρθει πολύ σύντομα.

Σ.Β.