Το Μωβ γιόρτασε τις 8 Μάρτη με τις λίγες, πλέον, κρατούμενες στο Ελληνικό

20 γυναίκες βρίσκονται σήμερα στο Κέντρο Κράτησης του Ελληνικού, σε σύγκριση με τις 80 που είχαμε βρει την παραμονή των Χριστουγέννων, χαρά μεγάλη, αφού με την πολιτική της νέας κυβέρνησης για το κλείσιμο των Κέντρων Κράτησης υπάρχει κιόλας θεαματική αλλαγή.

Το επιστημονικό προσωπικό οργάνωσε τη σημερινή γιορτή ακόμα και με προσφορά προετοιμασίας και εργασίας εκτός ωραρίων, όπως είχε κάνει και την παραμονή Χριστουγέννων αλλά και μετά την πρωτοχρονιά. Όπως μας ξαναείπαν, θέλουν αυτές οι γυναίκες, έστω και κρατούμενες, να ζουν όσο το δυνατόν με το σεβασμό των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, ένα από τα οποία είναι η συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για την ημέρα της γυναίκας. Είχαν ετοιμάσει μικρό και ωραίο μπουφέ με προσφορές.

Και οι τρεις εκδηλώσεις έγινε δυνατόν να διοργανωθούν με το πνεύμα του ανοίγματος στην κοινωνία που διέπει τις αρχές του συγκεκριμένου κέντρου, αλλά και άλλων κέντρων απ’ ότι έχουμε μάθει.

Εκ μέρους του Μωβ είπαμε ότι είναι η ημέρα για όλες τις γυναίκες, για τον αγώνα υπέρ της ισότητας των δύο φύλων που γνωρίζουμε ότι είναι ζητούμενο σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις κατηγορίες, ότι είναι η ημέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες ενάντια στην πατριαρχία, οι οποίοι έχουν φέρει βελτίωση αλλά ακόμα είμαστε μακριά από τον τελικό μας στόχο. Και φυσικά τις ενθαρρύναμε με την προοπτική σύντομης αποφυλάκισής τους.

Το αφρικάνικο πολιτιστικό κέντρο Anasa μοίρασε ανθρωπιστική βοήθεια που είχε συλλέξει η Ανοιχτή Συνέλευση Ολυμπιακού Χωριού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η γυναικεία οργάνωση WIN-HELLAS.

Η συντακτική Επιτροπή του Μωβ

WP_20150308_024