Δωρεάν online μαθήματα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων

Αλιεύει: Βέρα Σιατερλή

Ο Δήμος Αθηναίων, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη και το δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο, στις εγκαταστάσεις του 18ου Γυμνασίου-Λυκείου, στον Άγιο Ελευθέριο.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και για την πληρέστερη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών/τριών, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο «ΑΡΝΟΣ» Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ, ο Δήμος προχωρά σε παροχή δωρεάν on line φροντιστηριακών μαθημάτων, για τα παιδιά που πληρούν τα παρακάτω οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια :

  1. Οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Πιο αναλυτικά:
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ   7.000€
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ   9.000€
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ 11.000€
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ 13.000€
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ 15.000€

Ως εισόδημα, θεωρούμε το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό

  1. Οικογένειες οι οποίες ενοικιάζουν κατοικία ή πληρώνουν στεγαστικό δάνειο και το πραγματικό υπόλοιπο διαθέσιμο ετήσιο εισόδημα (μετά την αφαίρεση του ενοικίου ή της δόσης του δανείου) εμπίπτει στις κλίμακες του  ανωτέρω πίνακα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η διαμονή στο συγκεκριμένο ακίνητο και η μη ιδιοκτησία άλλου κατοικήσιμου ακινήτου.

  1. Οικογένειες με παιδιά, με ανέργους και τους δύο γονείς

Όσοι/ες πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να εγγραφούν στα on line φροντιστηριακά μαθήματα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, στο Δήμο Αθηναίων, Λιοσίων 22, στον 2ο όροφο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δείτε εδώ την αίτηση συμμετοχής.

Πηγή: http://www.e-dimosio.gr, Singleparent.gr/