Με ένα μπιτόνι νερό στο κεφάλι έτρεξε στο μαραθώνιο γυναίκα από την Αφρική

Αφού έδεσε τα σανδάλια της και τοποθέτησε ένα μπιτόνι με νερό στο κεφάλι της, μια γυναίκα από την Γκάμπια στήθηκε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στη γραμμή αφετηρίας του Μαραθωνίου του Παρισιού.

Σκοπός της Σιαμπατού Σάνεχ ήταν να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα δεκάδες χιλιόμετρα που περπατούν καθημερινά οι άνθρωποι στην Αφρική, σε αναζήτηση πόσιμου νερού.

Το πλακάτ που είχε φορέσει στο σώμα της έγραφε:

«Στην Αφρική οι γυναίκες καλύπτουν καθημερινά αυτήν την απόσταση για να βρουν νερό. Βοηθήστε μας να μειώσουμε αυτήν την απόσταση».

Η 40χρονη Αφρικανή έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα της και να διανύσει τα 42.195 μέτρα μέχρι τον τερματισμό μαζί με άλλους 54.000 μαραθωνοδρόμους απ’ όλον τον κόσμο, ώστε, όπως δήλωσε και η ίδια στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, να βοηθήσει τον εαυτό της, την οικογένειά της και το χωριό της.

Η συμβολική συμμετοχή της στον Μαραθώνιο έγινε την ίδια ημέρα που ξεκίνησε στο Νταεγκού της Νότιας Κορέας το 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό και οργανώθηκε από τη μη κυβερνητική Οργάνωση «Νερό για την Αφρική». Η τελευταία προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να τοποθετήσει αντλίες στο χωριό της Σιαμπατού Σάνεχ, καθώς και σε άλλες κοινότητες της Γκάμπιας.

Δεύτερος στόχος της Οργάνωσης, σύμφωνα με την ιδρύτρια, Σέριλ Γκρίντρι, είναι το να φανούν οι αντιθέσεις μεταξύ της πολυτέλειας, της ομορφιάς του Παρισιού και της φτώχεια της Αφρικής. Μια αντλία νερού στοιχίζει 4.900 ευρώ και μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, διαβεβαίωσε η Γκρίντρι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

www.huffingtonpost.gr