Φόνος ως απάντηση στην έμφυλη βία

Εξιχνιάσθηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο φόνος ενός 33χρονου άνδρα, που διαπράχθηκε στις 4-2-2015 στις Αχαρνές Αττικής. Το θύμα είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος, έξω από το Κοιμητήριο Αχαρνών, με τραύματα στο σώμα του που είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κοπέλα είναι ένοχη για το φόνο, καθώς το θύμα, όπως η ίδια ανέφερε, την εξωθούσε στην πορνεία για να εξασφαλίσει χρήματα για την αγορά ναρκωτικών, ενώ είχε βιάσει την ίδια καθώς και τις δύο αδελφές της.

Σε βάρος της 24χρονης, η οποία ομολόγησε τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, σχηματίσθηκε δικογραφία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο συνελήφθη στις 28-3-2015.

Αν τα ανωτέρω στοιχεία αποδειχθούν αληθινά, ο φόνος αυτός πρέπει να θεωρηθεί ότι έγινε σε κατάσταση αυτοάμυνας, και τα δικαστήρια πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους την έμφυλη βία κάθε μορφής που ασκούσε το θύμα στη συγκεκριμένη γυναίκα και τις αδελφές της.

Σίσσυ Βωβού