Οι Femen διαταράξαν την πρωτομαγιάτικη πορεία του εθνικού Μετώπου

Τρεις ακτιβίστριες Femen που έδειχναν τα γυμνά στήθη τους  από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στην place de l’Opéra σταμάτησαν για τουλάχιστον πέντε λεπτά την της Μαρίν Λε Πεν την Παρασκευή 1η Μαΐου στο Παρίσι, με την ευκαιρία της πορείας του κόμματος  Εθνικού Μετώπου (FN) για την πρωτομαγιά.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν δια της βίας από τις δυνάμεις του Εθνικού Μετώπου και, σύμφωνα με την FranceTV, το φεμινιστικό κίνημα θα καταθέσει διαμαρτυρία «ενάντια σε αυτή τη βία».

Ενώ η Μαρίν Λε Πεν είχε αρχίσει την της, οι τρεις φεμινίστριες εμφανίστηκαν.  Πρόβαλαν με πανό και  καπνογόνα, και που προχώρησαν σε ναζιστικό χαιρετισμό φωνάζοντας «Heil  Le Pen!». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν νοικιάσει ένα δωμάτιο μέσα σε ξενοδοχείο και ξεπρόβαλαν στο μπαλκόνι. «Έχουμε έρθει να πραγματοποιήσουμε μια δράση για να αποκαλύψουμε το πραγματικό του Εθνικού Μετώπου», εξηγεί στο μικρόφωνο Ευρώπη1, η Solène, μία από τις τρείς ακτιβίστριες.

«Είναι «παράδοξο να αποκαλούνται φεμινίστριες και ταυτοχρόνως να διακόπτουν μια ομιλία προς τιμήν της Ζαν ντ’ Αρκ», σχολίασε αργότερα η Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου. «Θεωρώ ότι μερικές  πρέπει να πάνε να επανεκπαιδευτούν», ειρωνεύτηκε στη συνέχεια.

Σύντομα, τρεις άντρες απομάκρυναν βίαια τις τρεις νεαρές γυναίκες. «Ναι, η ομάδα περιφρούρησης των στρατευμένων του ΕΜ μπήκαν  στο ξενοδοχείο και μας απομάκρυναν από το μπαλκόνι βίαια. Μια ακτιβίστρια δέχτηκε ένα χτύπημα. Εγώ σύρθηκα βίαια, από τα μαλλιά στο δάπεδο μέσα στο δωμάτιο», είπε η Solène, προσθέτοντας «αυτοί που έφτασαν πρώτοι μέσα στο δωμάτιο, που μας χτύπησαν και μας τράβηξαν από το μπαλκόνι είναι οι στρατευμένοι του ΕΜ.»

Το ξενοδοχείο είχε επιτρέψει στους φρουτούς του ΕΜ να εισέλθουν στο δωμάτιο που νοίκιαζαν οι Femen. Αυτοί οι τρεις άντρες ξήλωσαν τα πανό που ήσαν κρεμασμένα στο μπαλκόνι, στα οποία έγραφε με γοτθική γραμματοσειρά και σε στο κόκκινο φόντο «Heil  Le Pen». Μετά από αυτήν την βίαια εκκένωση, ένας από αυτούς σήκωσε το χέρι με το σήμα της νίκης.

Λίγο πριν, δύο Femen με επιγραφή στο σώμα  «Le Pen φασίστρια» είχαν προσπαθήσει επίσης να φτάσουν κοντά στη Μαρίν Λε Πεν. Αποκαλύπτοντας τα γυμνά τους στήθη στη στιγμή της άφιξης της Προέδρου του κόμματος για να καταθέσει στεφάνι στα πόδια του αγάλματος της Ζαν ντ’ Αρκ, στην πλατεία place des Pyramides, οι δύο φεμινίστριες αποσύρθηκαν αμέσως από την ομάδα περιφρούρησης του FN. Τις έριξαν στη γη, ενώ τους κάλυψαν το στόμα για να τις αποτρέψουν να εκφραστούν.

Αρκετές προσαγωγές. Στο σύνολο, έξι αγωνίστριες Femen προσήχθησαν με έναν συνοδό, καθώς επίσης και τρεις υπεύθυνοι της ασφάλειας του ΕΜ. Όλοι κατέθεσαν στο πλαίσιο ελεύθερης ακρόασης και δεν συνελήφθησαν. Οι έξι ακτιβίστριες θα κλητευθούν αργότερα και θα ανακριθούν από την αστυνομία για επιδειξιομανία.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, οι Femen δεν έχουν τραυματιστεί. Αλλά όπως έχει αναγγείλει η Solène, «πρόκειται να δούμε τους δικηγόρους μας. Επειδή ναι, είναι  μέσα στο πλαίσια των δικαιωμάτων μας, να περάσουμε ένα μήνυμα με ειρηνικό τρόπο. Το ΕΜ προέβη σε αυθαίρετες συλλήψεις μέσα σε δωμάτιο που είχαμε νοικιάσει».

Μετάφραση: Βέρα Σιατερλή

http://www.europe1.fr