Εγκληματική ρατσιστική επίθεση εναντίον τρανς γυναίκας

Ακόμα μια ρατσιστική επίθεση εναντίον τρανς γυναίκας, στα Ψαχνά Ευβοίας, στις 2-5-15, καταγγέλλεται με δελτίο τύπου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Σύμφωνα με καταγγελία της ίδιας, δέχθηκε επίθεση σε βραδινό κατάστημα, όπου διασκέδαζε μαζί με φίλο της. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ξαφνικά τους ζήτησε να πληρώσουν το λογαριασμό και να φύγουν, διότι, όπως είπε, «το αφεντικό δε γουστάρει πούστηδες και τραβέλια στο μαγαζί του».

Χωρίς η γυναίκα να αρνηθεί, και αφού είπε ότι θα φύγει σε λίγα λεπτά, δέχθηκε σωματική επίθεση, χαστούκια, έπεσε κάτω όπου την κλοτσούσαν σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, αποκαλώντας την «τράβελο» και «βρομόπουστα».

Όταν ο φίλος της προσπάθησε να τους σταματήσει, χτύπησαν και αυτόν και μάλιστα του έδωσαν και μια μαχαιριά στο χέρι.

Βγαίνοντας από το κατάστημα η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία όταν ήρθε πήρε μόνο τον ιδιοκτήτη, ενώ άφησε τους άλλους τέσσερις αυτουργούς των επιθέσεων. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, είχε τατουάζ με σβάστικα χαραγμένη στον αυχένα.

Το ΣΥΔ προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη προστασία του θύματος, κυρίως όμως για την ποινική δίωξη της ομάδας των πέντε ατόμων που επιτέθηκαν στη τρανς γυναίκα καθώς και του ιδιοκτήτη, για πλήθος κακουργημάτων που διέπραξαν όπως απρόκλητη επίθεση, έργω και λόγω εξύβριση, προσβολές προσωπικότητας, απειλές κατά της ζωής τους, βαριές σωματικές βλάβες, όλα με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος λόγω της ταυτότητας φύλου της, καθώς και των αστυνομικών οι οποίοι παρέβησαν το καθήκον τους, δε προσήγαγαν τα πέντε άτομα που επιτέθηκαν στη τρανς γυναίκα και στον φίλο της, και δεν προέβησαν στις άμεσες ενέργειες στην κατεύθυνση αυτόφωρης ποινικής δίωξης εναντίον τους.

Ακόμη, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, θα ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ρατσιστικού εγκλήματος λόγω ταυτότητας και έκφρασης φύλου, αλλά και της αστυνομικής αυθαιρεσίας που εν προκειμένω αντί να προστατέψει τα θύματα, συνήργησε ευθέως στα ρατσιστικά εγκλήματα των δραστών και υπέβαλε την τρανς γυναίκα σε συνθήκες βασανισμού.