Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός για τη δίκη της ΧΑ και την περαιτέρω δράση του

Μερικά «χρήσιμα και κρίσιμα συμπεράσματα για το κίνημα, την κοινωνία και την Αριστερά» καθώς και οι επόμενες αντιφασιστικές δράσεις γιατη δίκη των νεοναζί.

Όπως αναφέρει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά:

Με αφορμή τις 4 πρώτες συνεδριάσεις της δίκης της Χρυσής Αυγής προκύπτουν πολύ χρήσιμα και κρίσιμα συμπεράσματα για το κίνημα, την κοινωνία και την Αριστερά.

1.      Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν επιλέξει -σε αυτή τη φάση- την μετατροπή της δίκης σε παρωδία, που αφορά καθαρά ποινικά γεγονότα, στα οποία δεν εμπλέκονται τα ηγετικά της στελέχη και η οποία δεν αφορά την κοινωνία.

2.      Οι δικηγόροι των νεοναζί και οι κατηγορούμενοι μέλη τους συναγωνίζονται σε προκλητικότητα και χυδαιότητα ενάντια στους μάρτυρες κατηγορίες αλλά ακόμα και στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα

3.      Αποδείχτηκε και στην πράξη ότι η επιλογή της δικαστικής αίθουσας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ήταν ακατάλληλη. Η απόφαση για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών ήταν επιβεβλημένη, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα και χωρίς  να συνοδευτεί από νέες αναβολές.

4.      Για το κίνημα και την αριστερά συνολικά η δίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ενωτικής, μαχητικής εκστρατείας με διάρκεια μέσα και έξω από το δικαστήριο, πλατιά μέσα στην κοινωνία.

5.      Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει στο βαθμό που θα έπρεπε, γεγονός που συμβάλλει στην απομαζικοποίηση των συγκεντρώσεων αλλά κυρίως στην συνολικά αδιάφορη για την κοινωνία εικόνα της δίκης.

Αυτή η κατάσταση πρέπει συνολικά να αλλάξει. Γιατί δεν αφορά μόνο την ανάγκη παραδειγματικής καταδίκης των νεοναζί. Κυρίως αφορά τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας να μπορέσουν οι χρυσαυγίτες- εκμεταλλευόμενοι τις πολιτικές εξελίξεις- να πείσουν ξανά πλατιά κοινωνικά στρώματα ότι αποτελούν τους μόνους «αντισυστημικούς» και «αντιμνημονιακούς» «αγωνιστές».

Η δημοσκοπική σταθεροποίησή τους και η μικρή αλλά ορατή επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου σε μια σειρά πόλεις και περιοχές δείχνει τον κίνδυνο που απειλεί το κίνημα και την κοινωνία. Δηλαδή το να αποτελέσει ηΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉτην πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση σε μια επόμενη φάση.

Για τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά  η δίκη της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει την βασική έμφαση της δράσης μας όλη την επόμενη περίοδο.

Θεωρούμε ότι έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στηνΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ώστε να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Στα πλαίσια αυτά συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα:

1.      Σάββατο 30 Μάη: Γεωπονική σχολή Αθήνας στην 9η αντιρατσιστική γιορτή της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

2.      Παρασκευή 5 Ιούνη και Σάββατο 20 Ιούνη: Πλατεία Ηρώων – Συναυλία και πορεία αντίστοιχα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Φορέων και Συλλογικοτήτων Αμαρουσίου

3.      Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Ιούνη: 2ήμερο εκδηλώσεων της Ένωσης Φιλιπινέζων Μεταναστώνkasapi Hellas στο Πεδίο του Άρεως(Άγαλμα Κωνσταντίνου)

4.      Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιούνη: 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου στην Παραλία του Βόλου

5.      Σάββατο 27 Ιούνη: Παλλήνη-  εκδήλωση συζήτηση  του Στεκιού Αλληλεγγύης Παλλήνης

6.      Παρασκευή 3 Ιουλίου ως Κυριακή 5 Ιουλίου: 18ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο Παύλου Μελά

7.      Παρασκευή 3 Ιουλίου ως Κυριακή 5 Ιουλίου: 19ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθήνας στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων

8.      Σάββατο 1 Αυγούστου: 22ο κάμπινγκ Antinazi zone-YRE στο κάμπινγκ της Σκάλας Πρίνου στην Θάσο