ΕΡΤ για όλους τους πολίτες κι όχι τους μισούς

Στην εκπομπή «Η ΕΡΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» που παρουσίαζε η Μαριλένα Κατσίμη, είχε καλεσμένη μία από τις γνωστές αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργίου οικονομικών, τη Δέσποινα Κωστοπούλου, η οποία δικαιωμένη η ίδια για τους αγώνες των καθαριστριών, μιλά για το σκληρό αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της. Αναφέρεται στην περίοδο της αυτοδιαχείρισης λέγοντας ότι εκείνη την περίοδο οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών είχαν μια φωνή  στην «ERT open» και μπορούσαν να εκφράζουν τα αιτήματα και τους αγώνες τους.

-«Δύο χρόνια παράλληλοι αγώνες, βιώσαμε αυτό που μένει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, γιατί μέσα από την ενότητα και την κοινή πίστη η πάλη δικαιώνεται». Ακόμα είπε ότι όλοι και όλες περιμένουμε σπουδαία πράγματα από την ΕΡΤ. Περιμένουμε να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που ζούμε, να είναι δίπλα στα κινήματα, πράγμα που αποκρύπτεται μέχρι σήμερα και να παρουσιάζει και την δύσκολη καθημερινότητα και τα προβλήματα του κόσμου. Στο ντοκιμαντέρ που  ετοίμασε η Μαρίνα Δεμερτζιάν «ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» την εποχή της δημιουργικής κατάληψης της ΕΡΤ με τους 5.000 τηλεθεατές, η Δέσποινα Κωστοπούλου εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη του αγώνα της ΕΡΤ, χαιρετίζει το νέο ξεκίνημα και τη σημαντική νίκη του δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μοιράζεται τα επινίκεια.

1

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, οι πύλες του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής  άνοιξαν για τους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ΕΡΤ. Στις 20.00 τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσίασαν μια ξεχωριστή συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου για να γιορτάσουμε όλοι και όλες, όσοι και όσες παλέψαμε και πιστέψαμε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ τη νέα ιστορική του περίοδο. Η συναυλία μεταδιδόταν ζωντανά.

Το φεμινιστικό κίνημα έδωσε το παρών στον πολύχρονο αγώνα, τόσο με την ανακοίνωση της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών της 14-6-2013, με τον τίτλο Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ, όσο και με τη συμμετοχή πολλών από εμάς στις καθημερινές εκδηλώσεις, τις περιφρουρήσεις μέρας και νύχτας, τη συλλογή υπογραφών, τη συμμετοχή σε κάθε κάλεσμα των εργαζομένων. Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες είμασταν πολλοί και πολλές.

Το μωβ, εύχεται στην ΕΡΤ καλή αρχή και καλή συνέχεια και διεκδικεί να είναι το φεμινιστικό ζήτημα και τα γυναικεία δικαιώματα μέρος του λόγου και της εικόνας, σε αντίθεση με τις συχνές σεξιστικές διολισθήσεις ή σκουπιδοεκπομπές κάποιων καναλιών και κάποιων ΜΜΕ. Ως πολίτιδες, διεκδικούμε από τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και πολλά άλλα. Διεκδικούμε να είναι η ΕΡΤ πράγματι δημόσια, να είναι και για τα δύο φύλα.

Η συντακτική Επιτροπή του Μωβ