Ιθαγένεια: οι Ενωμένες Αφρικανές Γυναίκες και το Μωβ στο Σύνταγμα

Χθες στην πλατεία Συντάγματος:

Η Λορέτα Μακόλι από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών μίλησε για την καμπάνια “Όχι στο ρατσισμό από την κούνια”, που ξεκίνησε το 2005 από αυτή την οργάνωση και συνέχισε με μεγάλο δυναμισμό. “Εμείς οι γυναίκες θέλουμε την εξασφάλιση των παιδιών μας” είπε, και υποστήριξε το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή. Δήλωσε όμως ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μετανάστες και μετανάστριες σε θέματα νομιμοποίησης. “Νιώθουμε υπερηφάνεια για το σημερινό κατόρθωμα, στο οποίο έχουμε συμβάλει αποφασιστικά”, δήλωσε.

Η Σίσσυ Βωβού, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Μωβ, ανέφερε ότι από το 2005 είμαστε σε αλληλεγγύη και συνεργασία με την Ένωση Αφρικανών Γυναικών, τότε με την οργάνωση της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών και αργότερα με άλλες οργανώσεις. Εμείς οι φεμινίστριες, που αγωνιζόμαστε εναντίον των διακρίσεων λόγω φύλου, έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για κάθε άλλη διάκριση, όπως εναντίον των μεταναστριών/μεταναστών, και σήμερα γιορτάζουμε την αλληλεγγύη των γυναικών, αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Κατάγγειλε ακόμα ότι ο νόμος για την ιθαγένεια που είχε υποβάλει το ΠΑΣΟΚ το 2009 και ψηφίστηκε, δυστυχώς ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας δύο χρόνια αργότερα και τώρα ξαναρχίζουμε.

Α. Τ.