Γυναικολογία και Κρύσταλλοι

της Βέρας Σιατερλή

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Για όσες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είμαστε μέρος της φύσης, για όσες είναι πιο ανοιχτές στις αρχαίες γνώσεις και αποδέχονται τις εναλλακτικές θεραπείες έχω να προτείνω την βοήθεια που μπορούμε να πάρουμε (αβλαβώς και με ασφάλεια) από τον κόσμο των πετρωμάτων και των κρυστάλλων. Τις συμβουλές αυτές τις ανακάλυψα στα κιτάπια της κρυσταλλοθεραπείας.  Τι είναι όμως η κρυσταλλοθεραπεία;

Η κρυσταλλοθεραπεία είναι μία αρχαία εναλλακτική και αποτελεσματική τεχνική για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου, τον καθαρισμό της αύρας και την απελευθέρωση από αρνητικές εμπειρίες, την ενδυνάμωση της σκέψης και της αυτοπεποίθησης απαλύνει τον σωματικό και ψυχολογικό πόνο  και επιδρά εν τέλει στην ψυχική διάθεση  και το φυσικό σώμα μεταδίδοντας γαλήνη και θεραπευτική ισορροπία .

Εφαρμόζεται με την τοποθέτηση πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων στο σώμα και γύρω από αυτό με συγκεκριμένη τεχνική και πρόθεση.

Οι κρύσταλλοι έχουν διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες και εκπέμπουν ενέργεια, ενώ κάποιοι άλλοι απορροφούν τον πόνο. Οι επιστήμονες έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των ορυκτών οφείλονται σε φυσικές και όχι σε υπερφυσικές ιδιότητες, όπως πίστευαν παλαιότερα.
Η επίδραση των ορυκτών στον οργανισμό έγκειται στην ηλεκτρομαγνητική δύναμη που διαθέτουν. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που εκπέμπουν οι λίθοι όταν τοποθετούνται στο κατάλληλο σημείο του σώματος και με τον κατάλληλο συνδυασμό μεταξύ τους περνά μέσα από τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που υπάρχουν  στα λεμφικά υγρά του σώματος ενεργοποιώντας τις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι κρύσταλλοι όπως και όλα τα έμβια όντα και τα φυτά αποτελούνται από τα ίδια ατομικά στοιχεία της ύλης και υπάγονται στους σταθερούς νόμους της φύσης, έχουν ήπιο βαθμό δονήσεων και παράγουν συχνότητες ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα, τα συστατικά και το χρώμα. Κάθε λίθος είναι συντονισμένος με μια ιδιαίτερη ακτίνα και υπηρετεί συγκεκριμένη λειτουργία και σκοπό.

Ακόμη οι κρύσταλλοι απορροφούν όλων των ειδών τις δονήσεις, θετικές και αρνητικές. Είναι πάντοτε «ανοιχτοί» να δεχθούν και να καταγράψουν τις ενέργειες που τους περιβάλλουν. Καθώς δεν γνωρίζουμε τι είδους ενέργειες έχουν απορροφήσει μέχρι να έρθουν στα χέρια μας, χρειάζονται άμεσο καθαρισμό. Έτσι τους επαναφέρουμε σε ουδέτερη κατάσταση και διαγράφουμε οτιδήποτε είχαν συσσωρεύσει ή είχε προγραμματιστεί πάνω τους. Ο καθαρισμός απαιτεί εστιασμένη πρόθεση.

Καθαρισμός με αλατόνερο ή αλάτι

Τοποθετήστε τα ορυκτά σας σε ένα γυάλινο, χωρίς σχέδια δοχείο με νερό, αφού έχετε διαλύσει μέσα μία κουταλιά της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι, το οποίο είναι ιδιαίτερα εξαγνιστικό καθαριστικό. Αφήστε τα για τρείς ώρες ως ένα εικοσιτετράωρο, και σκουπίστε καλά.

Επειδή το αλατόνερο μπορεί να δρα σαν οξύ σε ορισμένα ορυκτά να τα θαμπώνει και να τα αφυδατώνει ενεργειακά, μπορείτε να τα ακουμπήσετε απλά πάνω σε αλάτι. Στην περίπτωση που δεν επιδέχονται άμεσο καθαρισμό με αλατόνερο ή αλάτι  όπως το τυρκουάζ ο μαλαχίτης το κεχριμπάρι το μαργαριτάρι κι όλα τα new age ορυκτά, μπορείτε να απλώσετε πάνω στο αλάτι ένα λευκό μεταξωτό ύφασμα, να τοποθετήσετε επάνω τους κρυστάλλους και να τους σκεπάσετε με από πάνω πάλι με ένα λευκό μεταξωτό ύφασμα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι Ιμαλαΐων για πιο εκλεπτυσμένο και δυνατό καθαρισμό. Οι χρόνοι είναι οι ίδιοι από τρείς ώρες ως ένα εικοσιτετράωρο.

Να τα εκθέτετε συχνά στο φως του ήλιου και την πανσέληνο (η θετική επίδραση ισχύει τρεις μέρες πριν και τρεις μετά την πανσέληνο).

Λίθοι και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ σεξουαλικότητα

2

 ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ

Τονώνει την σεξουαλική ενέργεια ενώ ταυτόχρονα τη βοηθά και να πειθαρχήσει. Καταπολεμά ασθένειες που αφορούν τα όργανα αναπαραγωγής. Προστατεύει τα νεογέννητα.

  • Καθαρίζεται με το νερό και φορτίζεται στο φως του Ήλιου.

3

ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΞΥΛΟ σεξουαλικότητα

ΑΠΟΛΙΘΟΜΕΝΟ ΞΥΛΟ

Το απολιθωμένο ξύλο κερασιάς βοηθά τις γυναίκες που έχουν στεγνώσει «ενεργειακά» τη μήτρα τους και γενικά έχουν εγκλωβίσει την θηλυκή τους ενέργεια.

  • Είναι εύθραυστο γι αυτό προσοχή στα χτυπήματα

ΟΠΑΛΙΟ σεξουαλικότητα

5

ΟΠΑΛΙΟ

Φροντίζει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και ανακουφίζει από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Βοηθά τις γυναίκες να εκφράσουν τον ερωτισμό τους , ειδικά αν συνδυαστεί με

6

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

  • Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.
    Το οπάλιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον, αποβάλλει ένα ποσοστό του νερού που περιέχει στον χημικό του τύπο, και χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του. Μπορεί ακόμα να ραγίσει ή να θρυμματιστεί. Στα πρώτα στάδια η ζημιά μπορεί να διορθωθεί αν το κλείσουμε μέσα σε λίγο βρεγμένο βαμβάκι και το αφήσουμε έτσι για μια-δυο μέρες. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το δέρμα σας, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν.

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

ΡΟΔΟΧΡΟΥΣΙΤΗΣ θηλυκότητα, κολπίτιδα

7

ΡΟΔΟΧΡΟΥΣΙΤΗΣ

Έχει μεγάλη σχέση με την θηλυκή ενέργεια. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναληφθούμε την προσωπική μας δύναμη όσον αφορά το θηλυκό αρχέτυπο της δημιουργίας.  Βοηθά σε κολπικές μολύνσεις και ερεθισμούς, τονώνει τη μήτρα, ειδικά όταν το μπλοκάρισμα βρίσκεται στην αποδοχή της θηλυκότητας. Καθαρίζει το υποσυνείδητο και εξισορροπεί τις γυναικείες και τις ανδρικές ορμόνες.

  • Προσοχή στα χτυπήματα και στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ γονιμότητα, εγκυμοσύνη, μητρότητα

8

ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

 Είναι ένα ορυκτό που έχει μεγάλη σχέση με τη μητρότητα, καθώς συμπαραστέκεται με πολλούς τρόπους σε μητέρα και έμβρυο. Βοηθά τις μητέρες που δεν ήταν έτοιμες γι αυτόν τον ρολό να δεθούν με τα παιδιά τους, ενώ αντίστοιχα συμπαραστέκεται σε εκείνες που για διάφορους λόγους δεν έζησαν τη μητρότητα. Οι γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης μπορούν να βάλουν έναν ροζ χαλαζία πάνω στην κοιλιά τους, και να αφεθούν αυτές και το έμβρυο στις γαλήνιες δονήσεις του. Τονώνει τη γονιμότητα, ειδικά στις γυναίκες που έχουν κλείσει την ενέργειά τους έπειτα από κάποια μορφή  σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκαν. Ακόμα βοηθά τα προβλήματα των οργάνων αναπαραγωγής και βελτιώνει την γονιμότητα.

  • Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

ΑΣΤΡΟΦΥΛΛΙΤΗΣ γονιμότητα

9

ΑΣΤΡΟΦΥΛΛΙΤΗΣ

11

ΚΑΡΝΕΟΛΗΣ

Ο αστροφυλλίτης είναι εξαιρετικό ορυκτό όπου μαζί με ΚΑΡΝΕΟΛΗ βοηθά στην τόνωση του αναπαραγωγικού συστήματος και της χαμηλής αυτοπεποίθησης που σταδιακά έχει αρχίσει να επηρεάζει το σώμα.

  • Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

ΑΧΑΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ γονιμότητα

13

ΑΧΑΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Ξυπνά τη ζωτικότητα και τη σεξουαλική ενέργεια.

  • Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου.

ΝΕΦΡΙΤΗΣ γονιμότητα

14

ΝΕΦΡΙΤΗΣ

Τονώνει τη γονιμότητα. Εξισορροπεί τις θηλυκές και αρσενικές ενέργειες μέσα μας. Χαρίζει μια ομαλή εγκυμοσύνη και βοηθά σε μια εύκολη γέννα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών του ουροποιητικού συστήματος.

  • Δεν αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες (φλόγα)

 

ΙΑΣΠΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ τοκετός,  εγκυμοσύνη

16

ΙΑΣΠΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ο ίασπις (κόκκινος ίασπις – Κερατόλιθος – Red Jasper) βοηθά την ομαλή πορεία μιας εγκυμοσύνης. Προστατεύει τη μητέρα και το μωρό στη διάρκεια του τοκετού. Βοηθά επίσης στην καλή λειτουργία των γεννητικών οργάνων και υποβοηθά τη σεξουαλικότητα και το ερωτικό πάθος.

  • Αποφεύγετε να βάζετε τον ίασπη μέσα σε νερό, επειδή μπορεί να χάσει τη γυαλάδα του.

ΟΠΑΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ τοκετός

18

ΟΠΑΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 Στηρίζει σε διαταραχές που προέρχονται από σοκ μέσα στη μήτρα, κατά τη διάρκεια του τοκετού.

  • Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.
    Το οπάλιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον, αποβάλλει ένα ποσοστό του νερού που περιέχει στον χημικό του τύπο, και χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του. Μπορεί ακόμα να ραγίσει ή να θρυμματιστεί. Στα πρώτα στάδια η ζημιά μπορεί να διορθωθεί αν το κλείσουμε μέσα σε λίγο βρεγμένο βαμβάκι και το αφήσουμε έτσι για μια-δυο μέρες. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το δέρμα σας, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟΣ  θηλασμός, επιλόχεια κατάθλιψη, μητρότητα,  εμμηνόπαυση

19

 ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟΣ

Είναι ένα εξαιρετικό ορυκτό για την καταστολή της επιλόχειας κατάθλιψης. Προστατεύει τα νεογέννητα, είναι συνδεδεμένος με τη μητρική ιδιότητα και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει. Ενθαρρύνει την παραγωγή του γάλακτος κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Βοηθά στη θεραπεία προβλημάτων που έχουν σχέση με την εμμηνόπαυση. Χρησιμοποιείται για μικρά διαστήματα.

  • Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο.

ΚΟΥΝΖΙΤΗΣ εμμηνόπαυση

1

ΚΟΥΝΖΙΤΗΣ

Εξισορροπεί το γυναικείο ορμονικό σύστημα. Η έμμηνος ρύση, συμβάλει σε ένα είδος αποτοξίνωσης του οργανισμού. Η αντίδραση στην εμμηνόπαυση τόσο έντονη επειδή πρέπει να ξαναρρυθμιστεί το ορμονικό σύστημα με έναν εντελώς καινούριο τρόπο.

  • Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο.

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ αμηνόρροια, δυσμηνόρροια ,  εγκυμοσύνη, τοκετό, θηλασμός, εμμηνόπαυση

2

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες και αϋπνίες που οφείλονται σε ορμονικά προβλήματα. Χαλαρώνει τις ψυχολογικές εντάσεις της εμμηνόπαυσης και γενικά βοηθά σε όλα τα γυναικολογικά προβλήματα (αμηνόρροια, δυσμηνόρροια κ.ά.) Είναι προστατευτική για τις γυναίκες και τη φύση. Ηρεμεί τα παιδιά. Φυλαχτό για τα νεογέννητα που τα βοηθά να αφήσουν πίσω τους το σοκ του τοκετού. Ευεργετική για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και για τα προβλήματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση και την ένταση. Βοηθά στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό. Διευκολύνει την αποτοξίνωση του οργανισμού, καταπραΰνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Διατηρεί σε ισορροπία τα υγρά του σώματος και το ορμονικό σύστημα.

  • Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τη λάμψη της. Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο.

ΚΑΛΣΙΤΗΣ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ κυστίτιδα

3

ΚΑΛΣΙΤΗΣ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Τονώνει τη θηλυκότητα. Βοηθά την ερεθισμένη κύστη και γενικά στα προβλήματα της ουροδόχου κύστης. Θεραπεύει το αναπαραγωγικό σύστημα, το σύνδρομο του ευερέθιστου κόλου, ενώ αφαιρεί τη βλέννα από το σύστημα.

  • Προσοχή στα χτυπήματα και στην αλλαγή της θερμοκρασίας.

ΟΠΑΛΙΟ δυσμηνόρροια

4

ΟΠΑΛΙΟ

Φροντίζει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και ανακουφίζει από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

  • Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.
    Το οπάλιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον, αποβάλλει ένα ποσοστό του νερού που περιέχει στον χημικό του τύπο, και χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του. Μπορεί ακόμα να ραγίσει ή να θρυμματιστεί. Στα πρώτα στάδια η ζημιά μπορεί να διορθωθεί αν το κλείσουμε μέσα σε λίγο βρεγμένο βαμβάκι και το αφήσουμε έτσι για μια-δυο μέρες. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το δέρμα σας, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν.

ΗΛΙΟΛΙΘΟΣ  κακοποίηση – ψυχικά τραύματα

5

             ΗΛΙΟΛΙΘΟΣ

6ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ

Ο ηλιόλιθος  είναι εξαιρετικό ορυκτό για να ξυπνήσει την αυτοΐαση, Χαρίζει ευεξία, ζωτικότητα, προστασία, υγεία και σεξουαλική ενέργεια . Μπορεί να «καυτηριάσει τραύματα» που συνεχίζουν να «αιμορραγούν». Μια κλασική περίπτωση είναι γυναίκες που συνεχίζουν να φέρνουν μέσα τους ενεργειακά αγκίστρια από πρώην συντρόφους τα οποία δεν τις αφήνουν με διάφορους τρόπους να χαρούν τη ζωή και το όργανο που συνήθως βάλλεται είναι η μήτρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις  ο ηλιόλιθος χρειάζεται την συνεργασία του μαύρου ΟΨΙΔΙΑΝΟΥ(Οι γυναίκες τοποθετήστε τον στο στήθος).

  • Ο ηλιόλιθος είναι εύθρυπτος.
  • Ο οψιδιανός καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φώς του ήλιου.

ΟΠΑΛΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ κακοποίηση  

7

ΟΠΑΛΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Στηρίζει σε αλλαγές καταστάσεων δίνοντάς μας αυτοπεποίθηση και θάρρος ιδιαίτερα σε συνθήκες κακοποίησης.

  • Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.
    Το οπάλιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον, αποβάλλει ένα ποσοστό του νερού που περιέχει στον χημικό του τύπο, και χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του. Μπορεί ακόμα να ραγίσει ή να θρυμματιστεί. Στα πρώτα στάδια η ζημιά μπορεί να διορθωθεί αν το κλείσουμε μέσα σε λίγο βρεγμένο βαμβάκι και το αφήσουμε έτσι για μια-δυο μέρες. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το δέρμα σας, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν.

 ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ κακοποίηση

8

 ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Τονώνει τη γονιμότητα, ειδικά στις γυναίκες που έχουν κλείσει την ενέργειά τους έπειτα από κάποια μορφή  σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκαν.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ: Όλα τα ορυκτά κίνησης όπως ο  και το  ΟΠΑΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, δεν επιτρέπονται σε περιόδους εγκυμοσύνης για τον κίνδυνο της αποβολής.

10 11