Παραγουάη: Γέννησε η 11χρονη που της είχε απαγορευτεί να κάνει έκτρωση

Ένα 11χρονο κορίτσι που έμεινε έγκυος από τον σύντροφο της μητέρας του, έφερε χθες στον κόσμο την κόρη της, αφού οι αρχές της Παραγουάης της είχαν απαγορεύσει να κάνει έκτρωση.

Το Σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει τις αμβλώσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κινδύνου για τη ζωή της μητέρας και, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, μόνον μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.

Έτσι όταν διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι ήταν έγκυος, το γεγονός ότι ήταν στην 23η εβδομάδα κύησης οδήγησε τις αρχές να της απαγορεύσουν την έκτρωση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα κύμα αντιδράσεων από μη κυβερνητικές οργανώσεις που είχαν ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #NiñaEnPeligro, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο το κορίτσι να αναγκαστεί να ολοκληρώσει την κύηση.

Το κορίτσι γέννησε με καισαρική τομή και σύμφωνα με δηλώσεις στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή στο CCN και αυτό και το νεογνό είναι καλά στην υγεία τους.

Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει ότι το κορίτσι ήταν έγκυος όταν ήταν μόλις 10 ετών. Τότε, οι έντονοι πόνοι που είχε στην κοιλιακή χώρα το οδήγησαν στο νοσοκομείο όπου αποκαλύφθηκε η κύηση. Η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε για τον σύζυγό της και πατριό της 11χρονης, για βιασμό, ο ίδιος όμως αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ η δίκη του ακόμη εκκρεμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κορίτσι γέννησε έχοντας στο πλευρό του τη γιαγιά του μια και η μητέρα του κατηγορήθηκε για αμέλεια.

Η Διεθνής Αμνηστία τόνισε ότι η 11χρονη είναι τυχερή που είναι ζωντανή,  ενώ κατηγόρησε τις αρχές της Παραγουάης γαι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μόνο πέρυσι στην Παραγουάη, 684 κορίτσια από 10 έως 14 χρόνων ολοκλήρωσαν τις κυήσεις τους και έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους. Τα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

left.gr