Συνελήφθη 37χρονος βιαστής ανήλικου κοριτσιού στην Καβάλα

Στην δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία και την φωτογραφία ενός 37χρονου άνδρα που κατηγορείται για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού στην Καβάλα. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καβάλας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη την 14-9-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Καβάλας, κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε, ο 37χρονος, την 15-7-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, προσέγγισε ανήλικη, που συμπλήρωσε το 12ο αλλά όχι το 14ο έτος και με τη χρήση σωματικής βίας, αφού την ακινητοποίησε, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και την εξανάγκασε σε συνουσία.

Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και την 5-9-2015, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, καθόσον, το ίδιο μεσημέρι στην Καβάλα, επιχείρησε δημόσια ακόλαστη πράξη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε το 12ο όχι όμως το 14ο έτος της ηλικίας του και για το πλημμέλημα της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 18-10-2015, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, τη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν συμμετοχής του ανωτέρω σε ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2510-622260, 2510-622261 και 2510-622263 του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στοιχεία από: http://www.tribune.gr

Θέλουμε να προσθέσουμε ότι από τη στιγμή που ο αποκρουστικός αυτός τύπος κρατείται, δεν υπάρχει δυνατότητα να επαναλάβει τις πράξεις του, τουλάχιστον μέχρι να καταδικαστεί και να εκτίσει την ποινή του. Άρα, η δημοσίευση του ονόματος και της φωτογραφίας του έχει χαρακτήρα διαπόμπευσης, η οποία πλήττει τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια και το περιβάλλον του, οι οποίοι δε έφταιγαν σε τίποτα. Συνυπολογίζουμε δε ότι κατηγορείται ακόμα και δεν έχει καταδικαστεί. Επομένως, η ενέργεια της αστυνομίας να βάλει τηλέφωνα επικοινωνίας για παροχή

οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας από τους και τις πολίτες είναι σωστή, ενώ η διαπόμπευση, που διατάχθηκε από την Εισαγγελία, δημιουργεί μαζικά συναισθήματα εκδίκησης αλλά δεν προστατεύει την κοινωνία από αυτόν ή από ανάλογες αποκρουστικές πράξεις από άλλους.

Σχολιασμός: Σίσσυ Βωβού