Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η Υφήλιος έχασε την ανθρωπιά της όταν πνίγηκε ο μικρός Αϊλάν

Έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία απηύθυνε την Παρασκευή η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Υφήλιος «έχασε την ανθρωπιά της», όταν ένα αγοράκι από τη Συρία πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη.

Η νεαρή ακτιβίστρια, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από τις σφαίρες των Ταλιμπάν, είπε ότι την έχουν στοιχειώσει οι εικόνες του άψυχου σώματος του Αϊλάν Κούρντι σε παραλία της Τουρκίας.

«Χάσαμε την ανθρωπιά μας εκείνη την ημέρα… όταν ένα παιδί δεν νιώθει καλοδεχούμενο πουθενά» τόνισε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ανοίξουν τις καρδιές τους και να επιτρέψουν την πρόσβαση στις χώρες τους σε εκείνους που έχουν ανάγκη από στήριξη και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν» πρόσθεσε η ίδια.

Όπως ανέφερε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας είναι να αντιμετωπίζουν με «μεγαλύτερη σοβαρότητα» όλα αυτά τα προβλήματα. «Πρέπει να σκέφτονται τα ίδια τους τα παιδιά», συνέχισε.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία στη σύνοδο του Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όπου θα εγκριθεί ένα σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη. Ένας από τους στόχους αυτού του σχεδίου είναι η πρόσβαση σε όλους, κορίτσια και αγόρια, στην εκπαίδευση.

left.gr