Για την υπεράσπιση της ειρήνης, των σωμάτων μας και των εδαφών μας

Οι γυναίκες της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών που συναντηθήκαμε εδώ στο Βίγκο για να γιορτάσουμε την 4η Διεθνή Δράση καθώς και πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο, καταδικάζουμε την επίθεση ενάντια στην Πορεία της Ειρήνης που οργάνωσαν τα κοινωνικά κινήματα, οι φεμινίστριες και τα συνδικάτα (ιδιαίτερα από τον τομέα της υγείας) στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Απορρίπτουμε με αγανάκτηση τις διώξεις ενάντια στα κοινωνικά κινήματα, τις εθνικές μειονότητες, τον κουρδικό λαό και το φεμινιστικό κίνημα από το τουρκικό κράτος.

Το φεμινιστικό καραβάνι, ως τμήμα της 4ης Διεθνούς δράστης στην Ευρώπη, ξεκίνησε το δρόμο του από την περιοχή του Κουρδιστάν όπου γίναμε μάρτυρες της πολιτικής κατάστασης και των στρατηγικών του κράτους να αποσταθεροποιήσει την περιοχή ώστε να εξαλείψει την εναλλακτική λύση στον Ερντογάν και τις φασιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τουρκικής κυβέρνησης.

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών στέκεται αλληλέγγυα με τον αγώνα των γυναικών και του κουρδικού λαού για ειρήνη και την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας. Η επίθεση ενάντια στην Πορεία Ειρήνης είναι απλώς ένα παράδειγμα των σφαγών που προωθούνται σε υπεράσπιση του νεοφιλελευθερισμού στην Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εμείς, οι γυναίκες της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών, καταδικάζουμε την επίθεση που άφησε περισσότερους από εκατό ανθρώπους νεκρούς καθώς και τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στον κόσμο. Και βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις εναλλακτικές λύσεις μας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλες και όλους.

Με φεμινιστική αλληλεγγύη

Θα πορευόμαστε μέχρις ότου όλες οι γυναίκες είναι ελεύθερες