Αφγανιστάν: Με τη σορό εννιάχρονης που αποκεφαλίστηκε, διαδήλωσαν χιλιάδες άμαχοι

Μαινόμενοι διαδηλωτές, πολιόρκησαν το Προεδρικό Μέγαρο της Καμπούλ, μεταφέροντας τα φέρετρα με τις σορούς εφτά αμάχωνπου αποκεφαλίστηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Δεκάδες γυναίκες πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία, μεταφέροντας επί 4 ώρες στους δρόμους της Καμπούλ, το φέρετρο με τη σορό της εννιάχρονης Σουκίρα, το νεαρότερο από τα εφτά θύματα αποκεφαλισμού.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει πως «δύο κορίτσια ποδοπατήθηκαν και αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν αδιακρίτως για να απομακρύνουν το πλήθος που εισέβαλε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «θάνατος στους Ταλιμπάν, θάνατος στο Ισλαμικό Κράτος», ενώ οι διαδηλωτές κατήγγειλαν και την αποτυχία του Αφγανού Προέδρου Ασράφ Γκανί να προστατεύσει τους αμάχους.

Με ελάχιστες διασυνδέσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους στο Αφγανιστάν διαπράττουν ακρότητες με κύριο στόχο τη μειονότητα των Σιϊτών μουσουλμάνων Hazara. Πριν από τον αποκεφαλισμό εφτά μελών της φυλής, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από την εκτέλεση δέκα ομήρων που είχαν απαχθεί στο ανατολικό Αφγανιστάν.

ert.gr