Ο Μαμαλάκης ξαναχτυπά -το ράδιο Στο Κόκκινο σιωπά

Δεν του φτάνουν τα ωραία φαγάκια που μας συστήνει ο κύριος Μαμαλάκης, θέλει να μας εκπαιδεύσει και στο σεξισμό. Αλλά και στον επιλεκτικό εθελοντισμό. Και σήμερα και παλιότερα, και κάθε τόσο.

Πρόσφατα, πριν λίγες μέρες, απορούσε γιατί οι γονείς που έχουν ξεσηκωθεί στο τάδε σχολείο, γιατί είναι βρόμικο, δεν αποφασίζουν να το καθαρίσουν οι ίδιοι, με εθελοντική δουλειά. Όταν όμως φτάνουμε στο δια ταύτα, λέει ότι οι μητέρες πρέπει να κληρώνουν ποιες αίθουσες θα καθαρίζουν ώστε στην κάθε μια να πέφτουν δυο-τρεις αίθουσες κάθε λίγες εβδομάδες.

Ζήλεψε φαίνεται τον Λοβέρδο, που έλεγε παλιότερα ότι θα προσλάβει σε σχολεία καθηγητές και καθηγήτριες να δουλεύουν δωρεάν, αλλά να παίρνουν μόρια ώστε να έχουν καλύτερες πιθανότητες πρόσληψης. Τότε το Κόκκινο κατάγγελλε την πολιτική αυτής της τότε κυβέρνησης, και ζητούσε προσλήψεις για να δουλεύουν οι καθηγητές και καθηγήτριες, αλλά και να πληρώνονται. Ζήλεψε όμως φαίνεται και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Καμμένο, που είπε πριν λίγες εβδομάδες ότι πρέπει να κατατάσσονται και γυναίκες στο στρατό, και να υπηρετούν εθελοντικά, αλλά να παίρνουν μόρια για να έχουν καλύτερες πιθανότητες πρόσληψης στο δημόσιο αργότερα. Τότε το Κόκκινο δεν διαμαρτυρήθηκε.

Εθελοντισμός και φαλλοκρατισμός χέρι χέρι, από εκπροσώπους της πατριαρχίας, του μιλιταρισμού και της μαγειρικής, με το ραδιόφωνο να έχει κουφαθεί σε κάθε γνωστό αίτημα των γυναικών εναντίον των διακρίσεων και εναντίον των στερεότυπων ρόλων που ρίχνει στο δημόσιο λόγο ο κάθε Μαμαλάκης για να αναπαράγει την καθυστερημένη του συνείδηση. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Μαμαλάκηδες.

Το καλύτερο όμως το αφήσαμε για το τέλος. Όταν ακροάτρια διαμαρτυρήθηκε στο facebook στον κ. Μαμαλάκη, πήρε μια απάντηση που δεν θα ήθελε να την δει ο ίδιος δημοσιευμένη, πάντως εμείς την κρατούμε στα αρχεία μας για περίπτωση ανάγκης.

Σίσσυ Βωβού

Βλέπε παλιότερο δημοσίευμα για τον Μαμαλάκη, στο Μωβ: Νέο πρόγραμμα, παλιές σεξιστικές και στερεοτυπικές αισθητικές και αντιλήψεις;