Στα μαλακά και ο ηθοποιός BILL COSBY για σεξουαλικές επιθέσεις

Εδώ και μήνες συζητείται και γράφεται σε φεμινιστικά μίντια η υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον της Andrea Constand, to 2004, από τον αμερικανό ηθοποιό και διασκεδαστή Bill Cosby, σήμερα 78 χρόνων. Η Constand τον θεωρούσε μέντορά της και τον θαύμαζε. Αυτός όμως της είχε κάνει δύο φορές προτάσεις, τις οποίες αυτή είχε απορρίψει, και τελικά της έβαλε φαρμακευτική ουσία στο ποτό, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει την δυνατότητα να αντιδράσει σε επιθέσεις και την βίασε, στο μέγαρό του, στην Πενσυλβανία.

Δεν ήταν μόνο αυτή η επίθεση, όμως, αφού 50 ακόμα γυναίκες έχουν καταθέσει εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη φαίνεται ότι δεν αργεί να αποδοθεί μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, ιδιαίτερα όταν αφορά σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Πριν τρεις μέρες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από τον εισαγγελέα Kevin Steele, ο οποίος δήλωσε “Η δουλειά του εισαγγελέα είναι να ακολουθεί πού οδηγούν τα αποδεικτικά στοιχεία, όποτε κι αν έρθουν στο φως”. .. “Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία, σήμερα είμαστε σε θέση να ζητήσουμε δικαιοσύνη υπέρ του θύματος”.

Δυστυχώς, όμως, αφέθηκε αμέσως ελεύθερος μέχρι τη δίκη, που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα, με μόνο περιοριστικό όρο να μην μπορεί να ταξιδέψει εκτός χώρας.

Άλλος ένας VIP λοιπόν, που καταφέρνει για χρόνια να παρενοχλεί γυναίκες και να μένει ατιμώρητος. Φυσικά θα περιμένουμε τη συνέχεια.

Σίσσυ Βωβού

Με πληροφορίες από viralwomen.com