H ιστορία της γυναίκας που προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όλους τους γείτονές της

Η Lou Risdale από τις ΗΠΑ δημιούργησε έναν κήπο με λαχανικά και φρούτα μετατρέποντας το μπροστινό μέρος της αυλής της σε ένα υπέροχο μποστάνι. Όλα τα προϊόντα που παράγει τα διαθέτει δωρεάν στους γείτονές της.

Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου | enallaktikos.gr

Στην αρχή δεν έπειθε κανέναν. Χρειάστηκε έναν μήνα για να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Με την επιγραφή “Food Is Free” (το φαγητό είναι δωρεάν), η Lou καλεί τους γείνονες της να δοκιμάσουν τα φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά της.

enallaktikos-gr-food-is-free

«Ο βιολογικός κήπος και η δωρεάν διάθεση της παραγωγής βασίζεται κατά κύριο λόγο στο κίνημα “Food Is Free”, μια ιδέα του John Edwards VanDeusen» λέει η Lou. Μέχρι σήμερα, ο κήπος της παρέχει δωρεάν τροφή σε περίπου 100 άτομα χωρίς να αποσκοπεί στο κέρδος.

O John Edwards VanDeusen είναι ο άνθρωπος πίσω από το κίνημα που ξεκίνησε στο Austin του Τέξας το 2012. Το κίνημα επεκτάθηκε με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη. Η πρωτοβουλία του κινήματος βασίζεται στην φιλοσοφία της κοινοτικά υποστηριζόμενης γεωργίας. Ο John και η ομάδα του μαθαίνουν σε όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει το κίνημα, πως να στήσει ένα λειτουργικό κοινοτικό κήπο.

Με τη βοήθεια εθελοντών χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο ξύλο για την κατασκευή γλαστρών, τις οποίες στη συνέχεια προσφέρουν δωρεάν σε σχολεία ή άλλες κοινότητες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν. Μέχρι στιγμής, περίπου 190 πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει τους δικούς τους “Food Is Free” κήπους.

enallaktikos-gr-food-is-free