“Τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε”

Νέα συζυγοκτονία, δυστυχώς, με τον καινούριο χρόνο, όπου η 37χρονη Ανθή Λινάρδου δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, με τον οποίο προφανώς είχαν διαφορές, μια και λέγεται από φιλικά της πρόσωπα ότι ήθελε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φύγει από τον Βελβεντό Κοζάνης, όπου είχε πάει για να ζήσει με τον άντρα της πριν από 10 χρόνια, και να μείνει με τα τρία μικρά παιδιά της σε άλλη περιοχή.

Η γυναίκα απουσίαζε από το Σάββατο (9-1) αργά το βράδυ, όπου ο σύζυγος, που “την ανέμενε να γυρίσει από διασκέδαση”, ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνιση και έψαχνε μαζί μ’ αυτήν για να την βρει, τηλεφωνώντας σε φίλες και γνωστούς. Στο μεταξύ, φρεζάρισε μέρος του κτήματός του, πράγμα που γέννησε υποψίες, γιατί αυτό το φρεζάρισμα ήταν ακατάλληλο. Αυτός όμως ήξερε ότι την είχε ήδη πνίξει, και της ετοίμαζε έναν τάφο.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάθε φορά που “εξαφανίζεται” μια παντρεμένη γυναίκα και την ψάχνει ο σύζυγος, κάτι κακό έχει συμβεί. Το γνωρίσαμε από πολλές περιπτώσεις, όπως και στις Σέρρες το 2005, όπου ο σύζυγος την είχε πετάξει στον Στρυμώνα και το πτώμα της ποτέ δεν βρέθηκε, αλλά “έψαχνε” μαζί με την αστυνομία και έκανε απελπισμένες δηλώσεις.

«Ήταν μια κυρία. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Συμμετείχε και στα κοινά και γενικά ήταν ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία, αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Συγκλονίστηκα όταν έμαθα ότι έχει εξαφανιστεί», ανέφερε γνωστός της 39χρονης πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Δυστυχώς οι μορφωμένες γυναίκες, όπως φαίνεται από αρκετά περιστατικά, διατρέχουν μεγαλύτερους κινδύνους βίας ή και φόνου όταν θελήσουν να χωρίσουν και να κάνουν μια καριέρα με την οποία θα στηρίζονται στα πόδια τους. Στη συζυγοκτονία της Χαλκιδικής πριν από μια εβδομάδα όπως και στη σημερινή, υπάρχει αυτό το στοιχείο.

Και ακόμα πιο δυστυχώς, η βία κατά των γυναικών παίρνει ζωές συχνά, και “προειδοποιεί” τις υπόλοιπες γυναίκες για να κρατούνται στο φόβο και να ζουν μέσα στο φόβο.

Σίσσυ Βωβού