Όταν οι Σύροι πρόσφυγες έσωσαν Αμερικανίδα στην Κολωνία

Μια Αμερικανίδα αφηγείται πώς σώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από σεξουαλική επίθεση στην Κολωνία με τη βοήθεια μιας ομάδας Σύρων προσφύγων.

Η Κέιτλιν Ντάνκαν, φοιτήτρια νευροεπιστημών από το Σιάτλ των ΗΠΑ, διηγήθηκε πώς χωρίστηκε από τον σύντροφό της μέσα στην γεμάτη κόσμο πλατεία έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης αλλά και τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Περιγράφει κάποιον άνδρα να της κλέβει το καπέλο ενώ την ίδια στιγμή κάποιος άλλος της έψαχνε τις τσέπες ενώ ένας τρίτος προσπάθησε να της επιτεθεί σεξουαλικά.

Η 27χρονη τους ξέφυγε και προσπάθησε να παραπονεθεί στην αστυνομία που ήταν όμως απασχολημένη με την προσπάθειά της να εκκενώσει την πλατεία και έτσι την έσπρωξαν πάλι πίσω στο πλήθος όπου μια άλλη ομάδα ανδρών άρχισε να την αγγίζει.

Τότε ήταν που την πλησίασε μια ομάδα Σύρων προσφύγων για να τη βοηθήσει.

Οι άνδρες σχημάτισαν προστατευτικό κλοιό γύρω από την κοπέλα για να την βοηθήσουν να απομακρυνθεί από το πλήθος, προσφέρθηκαν να τηλεφωνήσουν στον σύντροφο της και τον έψαξαν μαζί της όταν εκείνη δεν μπορούσε να θυμηθεί τον αριθμό του.

Το ζευγάρι επανενώθηκε τελικώς μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Μέσα στην ομάδα των Σύρων βρισκόταν και ο Χεσχάμ Αχμάντ Μοχάμαντ, 32χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου που είχε εγκαταλείψει το Αλέπο και γιόρταζε την πρωτοχρονιά στην Κολωνία με άλλους Σύρους φίλους του που είχαν φτάσει πρόσφατα στη Γερμανία.

Αναφέρει ότι κι εκείνος φοβήθηκε από τις ομάδες που διέπραξαν τις επιθέσεις, μιας και είχαν «χάσει το μυαλό τους» από το πολύ αλκοόλ και τα ναρκωτικά. «Συνέχεια ακούμε για τους πρόσφυγες καθημερινά, το πόσο κακοί είναι και το ότι πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι τους» είπε.

«Όταν ακούω για το περιστατικό στις ειδήσεις, θλίβομαι. Διότι ξέρω ότι ήταν κακοί άνδρες και κακοί άνθρωποι. Αλλά για τους καλούς ανθρώπους δεν μιλάει κανείς.»

Η Ντάνκαν ανέφερε ότι τώρα εκείνη κι ο Μοχάμαντ είναι φίλοι και μιλούν τακτικά, προσθέτοντας: «Στο τέλος όλα πήγαν καλά.»

Με πληροφορίες από τον Independent

πηγή: kollectnews.org