Δικαίωση για τις καθαρίστριες στην Eurobank

«Χρειάστηκαν 6 μήνες αγώνα για να καταφέρουμε να αποτρέψουμε τις εξοντωτικές μειώσεις που σχεδίαζε η Eurobank για τις καθαρίστριες που εργάζονταν εδώ και χρόνια στις εγκαταστάσεις της», αναφέρει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού στον Τραπεζικό Τομέα

Όπως προσθέτει στην ανακοίνωσή του:

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας και του εργολάβου δεν μείναμε άπραγοι. Προσπαθήσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με φοβισμένες εργαζόμενες που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα οτιδήποτε αλλά με εργαζόμενες οργανωμένες σε σωματείο με τους εκπροσώπους του οποίου είναι υποχρεωμένοι να έρθουν σε διάλογο. Έγιναν τρεις συμφιλιωτικές συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας.  Επειδή δεν φάνηκε να είναι αρκετό οργανώσαμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, 3ωρη στάση εργασίας, απεργιακή φρουρά στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας.

Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε τελικά και την Διοίκηση της Τράπεζας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε διαβούλευση απευθείας με το Σωματείο μας. Αυτός ήταν ο τρόπος για να γίνουν πειστικά και κατανοητά τα αυτονόητα επιχειρήματά μας.

Ζητήσαμε και βρήκαμε συμπαράσταση από αλληλέγγυους φίλους, συγγενείς, συντρόφους. Η παρουσία τους μας στήριξε σε κάθε βήμα και έδωσε το μήνυμα ότι οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους. Οι συναδέλφισσες απέδειξαν ότι δεν λειτουργούν με τη λογική της ανάθεσης, παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους, συντονίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους μέσα από το σωματείο τους.

Οι συναδέλφισσες αφού κατάφεραν να αναστείλουν την μείωση 55% για πέντε μήνες, εξασφάλισαν αξιοπρεπείς μισθούς και θέσεις εργασίας.   Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους μας. Με συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας ενισχύουμε τη δύναμή μας για τους αγώνες που έρχονται.

left.gr