Όχι στα “εγκλήματα τιμής” Υπογράφουμε τη διαμαρτυρία:

Φίλες, φίλοι απ’ όλο τον κόσμο

Η Σάμπα πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον ίδιο της τον πατέρα γιατί παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε. Στη συνέχεια ο πατέρας την έβαλε σε μια σακούλα και την βύθισε στο ποτάμι. Μετά αφέθηκε ελεύθερος λόγω ενός κενού που υπάρχει στη νομοθεσία του Πακιστάν, που επιτρέπει στους άντρες να πραγματοποιούν τα αποκαλούμενα “εγκλήματα τιμής”. Απίστευτο ότι η Σάμπα επέζησε και μετά δημιούργησε μια ακτίδα ελπίδας για να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι φρίκες. Έχετε τέσσερις ημέρες για να την βοηθήσετε.

Η ιστορία της Σάμπα έχει γίνει πλέον ένα ντοκιμαντέρ που προτείνεται για Όσκαρ και υπάρχει σε όλες τις ειδήσεις. Σε ανταπόκριση αυτής της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν υποσχέθηκε να δώσει τέρμα σ’ αυτά τα αποκρουστικά εγκλήματα, και υπάρχουν δημοσιεύματα που λένε ότι η κόρη του η Μάριαμ, δικηγόρος που ασχολείται με τα δικαιώματα, επβλέπει την μεταρρύθμιση αυτή. Αλλά οι ακτιβίστριες και ακτιβιστές φοβούνται ότι το νομοσχέδιο θα περάσει μόνο εάν εξακολουθήσει η πίεση που σχετίζεται με το Όσκαρ.

Ας συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο υπογραφές γι’ αυτό το νόμο πριν από τα Όσκαρ την Κυριακή, για να διασφαλίσουμε ότι η ιστορία της Σάμπα θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και να τις υποβάλουμε στον Πρωθυπουργό, για να τον βοηθήσουμε να πιέσει κι αυτός για έναν ισχυρό νόμο. Υπογράψτε και μοιραστείτε με άλλους και άλλες, για να μην χάσουμε αυτή τη στιγμή.

Υπογράψτε εδώ