Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση (ή απόπειρα βιασμού) στη Λάρισα

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε ανώνυμα στο facebook. Έπειτα το λάβαμε στο inbox του Μωβ από μια φίλη που μας ζήτησε να το αναδημοσιεύσουμε:

Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από άγνωστο κοντά στον Άγιο Βελισάριο/Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το Σάββατο (20/2) στις 3 το βράδυ περίπου.

Εκείνη τη μέρα είχα κανονίσει να βγω με το αγόρι μου κι επειδή έλειπε εκτός πόλης με παρέα άργησε να γυρίσει με αποτέλεσμα να βγω κι εγώ τόσο αργά. Καθώς προχωρούσα ευθεία στον δρόμο, σε μία φάση άρχισε να με ακολουθεί κάποιος. Χωρίς να δώσω σημασία και χωρίς να αντιληφθώ πως όντως με ακολουθούσε (στην αρχή νόμιζα πως απλά πήγαινε στην ίδια κατεύθυνση), περπατούσα αμέριμνη προς το κέντρο για να συναντήσω το αγόρι μου.

Ο άγνωστος τύπος στη συνέχεια άρχισε να πληστάζει όλο και περισσότερο, πιθανό είναι να μου μιλούσε παράλληλα όμως δεν μπορούσα να τον ακούσω γιατί φορούσα τα ακουστικά και είχα τη μουσική στο τέρμα κι ενώ αυτός περπατούσε στο πεζοδρόμιο, ήρθε στον δρόμο από τη μεριά που ήμουν κι εγώ. Εκείνη τη στιγμή γύρισα και τον κοίταξα για 1 δευτερόλεπτο (δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, αλλά φορούσε την κουκούλα της ζακέτας του) και συνέχισα να περπατάω. Μετά αστό μισό λεπτό που σχεδόν είχε κολλήσει πάνω μου, έβγαλα το ένα ακουστικό και του είπα: “Μπορείς να κάνεις λίγο στην άκρη;”.

Τότε, ενώ είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με δεμένη σφιχτά την κουκούλα (φαινόντουσαν μόνο τα μάπα και η μύτη του), με έπιασε από τον ώμο, ήρθε μπροστά μου και απάντησε σε καθαρά ελληνικά “Δε Θα σε πειράξω” ενώ με το άλλο του χέρι αυνανιζόταν. Αμέσως φώναξα βοήθεια δύο φορές στην πρώτη προσπάθησε να με σταματήσει λέγοντας “σςς” και στη δεύτερη έφυγε αμέσως.

Δεν ξέρω αν ήθελε να με βιάσει ή απλά να με τρομοκρατήσει, ό,τι κι αν ήθελε όμως το είχε σκεφτεί πολύ καλά καθώς φρόντισε να καλύψει το πρόσωπό του.’Ισως τον εμπόδισε το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή σταματούσε το στενό και είχαμε φτάσει σχεδόν σε κεντρικό δρόμο με διερχόμενα αυτοκίνητα, μόλις 2 λεπτά από την πλατεία του Αγίου Βελισαρίου.

Σίγουρα θα μπορούσε να είχε πολύ πιο άσχημη κατάληξη, αλλά όπως κι αν έχει το συγκεκριμένο συμβάν με τρομοκράτησε πολύ. Αμέσως τηλεφώνησα στο αγόρι μου να έρθει στον Άγιο Βελισάριο κι όση ώρα τον περίμενα δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω, ένιωθα ταχυπαλμία, το πρόσωπό μου είχε μουδιάσει κι έτρεμα ολόκληρη.

Από τότε δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου και με πιάνουν τα κλάματα σε άκυρες φάσεις. Έχω πανικοβληθεί γιατί φοβάμαι να ξαναπεράσω από το ίδιο σημείο, ακόμη και τις πρωινές ώρες ιδίως από τη στιγμή που απέχει μόνο 10 λεπτά από το σπίτι μου.

Φοβάμαι μήπως τον ξανασυναντήσω τυχαία και δεν μπορέσω να τον αναγνωρίσω επειδή δε διέκρινα τα χαρακτηριστικά του. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι φορούσε άσπρη ζακέτα με μαύρα σχέδια κι ανοιχτόχρωμη φόρμα, ήταν μετρίου αναστήματος και δε μιλούσε σπαστά ελληνικά (απ’ όσο μπόρεσα να καταλάβω τουλάχιστον).

Μετά από την καταγγελία μου στην αστυνομία (που όλως παραδόξως μου προσέφεραν πραγματική βοήθεια) Θα κάνω μήνυση κατά αγνώστου το οποίο Θα μου χρησιμεύσει σε περίπτωση που καταφέρουν να τον πιάσουν.

Αρρωσταίνω στην ιδέα πως αυτός όπως κι άλλα χειρότερα καθάρματα είναι ελεύθερα εκεί έξω και δεν τους πιάνει ποτέ η αστυνομία. Αρρωσταίνω στην ιδέα πως ο ίδιος μπορεί να επιτεθεί σε κάποια άλλη κοπέλα ή ακόμα και σ’ εμένα καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς μπορεί να με έχει βάλει στο μάτι.

Κορίτσια, ΠΡΟΣΟΧΗ όταν κινείστε τέτοιες ώρες στους δρόμους και να έχετε πάντα το νου σας για τυχόν κινδύνους. Αν ποτέ συμβεί το οτιδήποτε, μη φοβηθείτε ούτε λεπτό να μιλήσετε σε κάποιο άτομο εμπιστοσύνης δράστε άμεσα και καλέστε όσο πιο γρήγορα γίνεται την αστυνομία.

ΝΑ λοιπόν γιατί χρειαζόμαστε ισότητα μεταξύ των δύο φύλων μαλάκα σεξιστή. Άμα δε σου κάνει αυτό το παράδειγμα, τότε δεν ξέρω τι άλλο θα σε πείσει. Σκέψου να συμβαίνει σε ένα κοντινό πρόσωπο από το συγγενικό ή φιλικό σου περιβάλλον…

Σε καμία γυναίκα δεν της αξίζει να νιώσει τον φόβο που ένιωσα εγώ, πόσο μάλλον όταν πέφτει όντως θύμα βιασμού. Όλες μας έχουμε το δικαίωμα να βγαίνουμε αργά το βράδυ μόνες όπως μπορεί να βγει κι ένας άντρας, χωρίς να φοβόμαστε μήπως μας παρενοχλήσει κάποιος σεξουαλικά.

Δεν προσπαθώ να κάνω κήρυγμα, αυτό που θέλω είναι να ευαισθητοποιήσω όλους όσους μπορεί να το διαβάσουν και να τους κάνω να σκεφτούν κάποια πράγματα Ο βιασμός είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Σαφώς δεν πέφτουν μόνο οι γυναίκες θύματά του, αλλά αυτές αποτελούν την πλειοψηφία του.

Ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ό,τι έγινε κι εύχομαι να μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου με έναν μαγικό τρόπο. Προφανώς έχω μιλήσει ήδη σε ειδικό πρωτού προτρέξετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Θα πάρει χρόνο κι αυτό είναι που με τσακίζει συναισθηματικά περισσότερο επειδή δεν μπορώ να ζω με την ανάμνηση αυτού του γεγονότος και τον φόβο μήπως επαναληφθεί. Θέλω να βγάλω όλες τις σκέψεις που με βασανίζουν, δεν αντέχω άλλο αυτόν τον πανικό και το άγχος.