Διαμαρτυρία στο Κέντρο Κράτησης μεταναστριών του Ελληνικού

Το Μωβ συμμετέχει στη διαμαρτυρία που έχει οργανωθεί από πολλούς φορείς, υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους και ενάντια στη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος.

Προσυγκέντρωση στις 12 μ. Στο μετρό Ελληνικού, 5-3-2016

Έχουμε πάει πολλές φορές για γιορτές στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, από τα Χριστούγεννα του 2014, αλλά ο στόχος μας παραμένει η απελευθέρωση των κρατουμένων γυναικών. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η εκδήλωση αυτή συνδέεται με τις 8 του Μάρτη, που είναι η παγκόσμια ημέρα γυναικείων αγώνων και δικαιωμάτων.

Οι γυναίκες κρατούνται για χαρτιά και νομιμότητα, όχι για ποινικές υποθέσεις. Οι περισσότερες από αυτές είναι πάνω από 10 χρόνια στην Ελλάδα, μιλούν ελληνικά και έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία.

Ζητούμε την ικανοποίηση του αιτήματος να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης, έστω και αν επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό όπου βρίσκονται οι μετανάστριες.

Πολλές οργανώσεις θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία με μοτοπορεία και μηχανοκίνητη πορεία σε άλλους επίμαχους χώρους.

Υπενθυμίζουμε την υπόθεση της Σαναά Ταλέμπ που έγινε προσπάθεια για βίαιη απέλασή της πριν από μήνες, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν. Η Ταλέμπ παραμένει κρατούμενη και είναι υπόδικη για την αντίστασή της. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Φεμινιστική συλλογικότητα

Το Μωβ

Επικοινωνία: info@tomov.gr

Σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα:
Δράση μέσα στο κέντρο κράτησης γυναικών μεταναστριών και προσφύγων στο Ελληνικό