Παπάφειο: Όχι στη νέα προσπάθεια να κουκουλωθούν ευθύνες του Ιδρύματος για υπόθεση βιασμού ανηλίκου

Την απαλλαγή της διοίκησης του Παπάφειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μητροπολίτης Άνθιμος, από κάθε κατηγορία αναφορικά με φερόμενη συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού ανήλικου τροφίμου από άλλους τροφίμους πρότεινε πριν τρεις ημέρες η αντεισαγγελέας πρωτοδικών Αναστασία Καλαϊτζή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Την τελική απόφαση θα πάρει το δικαστικό συμβούλιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως έγινε γνωστό, στην πρόταση που υποβλήθηκε τώρα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή των εμπλεκόμενων προσώπων από τις σε βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις. Κατά πληροφορίες, στο σκεπτικό της -μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες κι ότι οι διωκόμενοι προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες μόλις έλαβαν γνώση του πρώτου περιστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο κι ενώ είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», οι επικεφαλής του Ιδρύματος απέρριπταν την κατηγορία περί προσπάθειας «κουκουλώματος» του περιστατικού.

Από τη μεριά μας ελπίζουμε ως και την τελευταία στιγμή να μην υπερισχύσει η προσπάθεια κουκουλώματος και η δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της για να προστατευθούν τα παιδιά από ασελγείς και κακουργηματικές πράξεις σαν αυτές που συνέβησαν εις βάρος αγοριού 7,5 ετών το 2012.

Βλ. σχετικό αναλυτικό άρθρο του Μωβ 12 Οκτ. 2015: Τριπλός βιασμός 7χρονου στο Παπάφειο – Προσπάθησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση για να μη… «χαλάσει» το όνομα του Ιδρύματος!

Σίσσυ Βωβού