Καταγγελία ομοφοβικής επίθεσης στην πόλη του Βόλου

10/3/2016

Κατά την διάρκεια πάρτυ αριστερής παράταξης στον χώρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Βόλου έλαβε χώρα ομοφοβική επίθεση εις βάρος ζευγαριού.

Η ομοφοβική συμπεριφορά ξεκίνησε όταν το ζευγάρι φιλήθηκε, κάτι που πυροδότησε την αντίδραση των ομοφοβικών. Η αρχική τους στάση ήταν να κάνουν τον σταυρό τους  και στη συνέχεια να γιουχάρουν και να βρίσουν με εκφράσεις όπως “πουστράκια” , “πουστάρες” κλπ . Όταν ζητήθηκε ο λόγος της συμπεριφοράς ενός εξ αυτών των ατόμων (δέκα στο σύνολο), η απάντηση ήταν “δε  γουστάρω να βλέπω άνδρες να φασώνονται, πηγαίνετε  πιο κει να μη σας βλέπουμε”. Μετά από άρνηση αποχώρησης του ζευγαριού, ακολούθησαν  μπουκέτα και κλωτσιές σε πρόσωπα και σώματα, μπροστά σε κόσμο που παρέμενε άπραγος. Τα αντανακλαστικά των παρευρισκομένων και των διοργανωτών δεν λειτούργησαν έγκαιρα. Ακολούθησε διάστημα κατά το οποίο οι διοργανωτές μετά από εσωτερικές συνεννοήσεις έκλεισαν τη μουσική και με χρήση μικροφώνου ανάγκασαν  τους τραμπούκους να φύγουν από το πάρτυ. Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι πριν την αποχώρησή τους διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας “ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ”.

Στην συνέχεια καλέστηκαν μέλη της ομάδας μας  και άλλ@ συντρόφισσες/-οι που βοήθησαν στην απομάκρυνση των τραμπούκων, οι οποίοι συνέχισαν λέγοντας “Δε γουστάρω να βλέπω άντρες να φιλιούνται στην πόλη μου. Δεν είμαστε εμείς λάθος, αυτοί είναι γκέι”.  Σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την ετεροκανονικότητά  τους,  προκάλεσαν και τον κόσμο στον χώρο να διαχωρίσει τη θέση του από τους “ανώμαλους” αλλά απέτυχαν. Μετά από τη δυναμική παρουσία των αλληλέγγυων ,αποχώρησαν από τον πανεπιστημιακό χώρο.

Όλο αυτό δε μας ξενίζει ,γνωρίζουμε ότι δεν είναι μια μεμονωμένη φασιστική πρακτική, καθώς είναι γνωστές οι βάσεις πάνω στις οποίες είναι δομημένη η κοινωνία μας. Υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το ανδρικό προνόμιο και η ετεροκανονικότητα οφείλουν να διαφυλαχθούν και αυτό επιτυγχάνεται με την υποτίμηση και απόρριψη μη αποδεκτών συμπεριφορών, ταυτοτήτων και σεξουαλικοτήτων. Απέναντι σε αυτά τα κοινωνικά κατασκευάσματα βρισκόμαστε αντίθετ@ και αυτ@ που τα ασπάζονται μας εξοργίζουν.

Το συμβάν αυτό έγινε για να το φας στα μούτρα. Όταν μιλάμε για καταπιεστικές/ έμφυλες σχέσεις, ομοφοβία και σεξισμό, δε μιλάμε θεωρητικά ή αόριστα. Τα βιώνουμε καθημερινά και αυτό μας έχει κουράσει.

ΖΟΥΜΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΤΟ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΣΑΣ ΞΕΡΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

                                                                        Αναρμονικές  Έκφυλοι