Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και γυναίκες που απαντάνε στα ίσα

Συντάσσει η Βέρα Σιατερλή

Νέα πρόκληση από χρυσαυγίτες την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 που διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τους πρόσφυγες. Περίπου 30 άτομα με κράνη, επιτέθηκαν με ύβρεις και εμπόδισαν φοιτητές αριστερών παρατάξεων και περιφερειακούς συμβούλους να φύγουν από την αίθουσα, όταν άρχισε η ομιλία του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώταρου.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή” Ηλίας Παναγιώταρος πήρε τον λόγο, 30 άτομα ξεκίνησαν να χειροκροτούν και εμπόδισαν την αποχώρηση μελών αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και της περιφερειακής συμβούλου της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής», Δέσποινας Κουτσούμπα, που για πολιτικούς λόγους δεν ήθελαν να είναι παρόντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές. Κάποιοι σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα. Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους». Αργότερα η Δέσποινα Κουτσούμπα ανέβασε την παρακάτω ανακοίνωση στη σελίδα της στο f/b: Δέσποινα Κουτσούμπα

«Οι φασίστες σήμερα στο Περιφερειακό ήρθαν για να χύσουν το δηλητήριό τους κάνοντας σόου. Στα μουλωχτά έβριζαν και τραμπούκιζαν, στα φανερά θελαν να το παίζουν δήθεν “θύματα”. Πήραν την απάντηση που τους άρμοζε τόσο έξω απο την αίθουσα του Περιφερειακού, όταν προσπάθησαν να τσαμπουκαλευτούν σε μένα και στους φοιτητές των ΕΑΑΚ (καιρός ήταν να μάθουν και οι ουγκάνοι της ΧΑ ότι οι γυναίκες δεν φοβούνται και απαντάνε στους τσαμπουκάδες στα ίσα) και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κυρίως από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Το σόου δεν πέρασε τελικά, και μιας και δε φοβηθήκαμε, μετά την ομιλία Παναγιώταρου φύγανε όλοι. Βεβαία, φασισμό και ρατσιστικό μίσος δεν ξέρασαν μόνο οι ΧΑ στη συνεδρίαση, άλλα αυτά θα τα πούμε αύριο αναλυτικά… Καλό θα ήταν βέβαια να πάψει η πλειοψηφία της Δούρου και το προεδρείο να αντιδρά τόσο χαλαρά… Ειδικά όταν βλέπουν 30 φασίστες με κράνη και τους καταγγέλλεται ότι έχουν και γάντια με μεταλλικά στοιχεία.»

Πηγές: thepressproject.gr και η σελίδα της Δέσποινας Κουτσούμπα στο f/b