Silent University Athens Σιωπηλό Πανεπιστήμιο, Αθήνα

Θα σε ενδιέφερε να γνωρίσεις μια νέα καλλιτεχνική εκπαιδευτική πρωτοβουλία για και από μετανάστες και μετανάστριες/πρόσφυγες/αιτούντες ασύλου αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας, η οποία στοχεύει να δημιουργήσει μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης ως μορφή αλληλεγγύης; Ίσως να είσαι καθηγητής-καθηγήτρια/δάσκαλος-δασκάλα που θέλεις να συνεχίσεις να διδάσκεις στην μητρική σου γλώσσα, ή σε κάποια ξένη. Ή θέλεις να έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τις επαγγελματικές σου γνώσεις. Ίσως είσαι μαθητής και θέλεις να συνεχίσεις την εκπαίδευση σου ή να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Ίσως να θέλεις να συμμετέχεις σε μια πολύγλωσση αίθουσα όπου η ελεύθερη σκέψη και η συζήτηση είναι το σημείο εκκίνησης, χωρίς όρια στην σύμπραξη και ανταλλαγή γνώσεων. Τότε ίσως το Silent University είναι για σένα.

Το Silent University της Αθήνας ζητά μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες! Την Κυριακή 3 Απριλίου ξεκινούν εγγραφές!

Ποιοι είμαστε και ποιο είναι το Silent University?

To Silent University είναι μια αυτόνομη πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων από πρόσφυγες, μετανάστες/μετανάστριες και ζητούμενους/ζητούμενες άσυλο. Από το 2012 το Silent University ξεκίνησε να ενεργοποιεί όσους και όσες είχαν μια επαγγελματική ζωή και ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην χώρα τους, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσόντα και τις δεξιότητες τους για ποικίλους λόγους εξαιτίας της παρούσας τους συνθήκης. Δουλεύοντας μαζί, οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν δημιουργήσει διαλέξεις, συζητήσεις, events και εργαστήρια αλλά και αρχεία και βιβλία.

Το Silent University ξεκίνησε ως καλλιτεχνική δράση αρχικά στο Λονδίνο και έκτοτε έχει ξεκινήσει από ομάδες στην Στοκχόλμη, Αμβούργο, Αμάν, Μουλχάιμ, Ρουρ και τώρα πλέον και στην Αθήνα.

Σας καλούμε στις 3 Απριλίου μεταξύ 5 και 8 μμ για να συζητήσουμε τη νέα πρωτοβουλία και να γνωριστούμε. Στην παρουσίαση θα συζητήσουμε:

-Τι είναι το Silent University? -Πως λειτουργεί στην Αθήνα; -Τι θέλει να καταφέρει; -Πως μπορείτε να συμμετέχετε; (ως διδάσκων ή διδασκόμενος/η)

Η παρουσίαση θα είναι στα ελληνικά με μετάφραση στα αγγλικά. Μετά την παρουσίαση θα υπάρχει ανοιχτή συζήτηση σε όλες τις γλώσσες με μεταφραστές για Γαλλικά, Φαρσί, Αραβικά, Κουρδικά, Τουρκικά και Ούρντου.

Αν μιλάτε άλλη γλώσσα ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλτε email στο silentuniversityathens@gmail.com Θα έχουμε καφέ, γλυκά και μετά την παρουσίαση ζωντανή μουσική – Νωρίτερα (από 3.30μμ) σας καλούμε για φαγητό από τον φίλο μας El Chefs