ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Άλλη μια οροθετική τους χαιρετά από το υπερπέραν

Άλλη μια από τις οροθετικές που συνελήφθησαν, διαπομπεύθηκαν και φυλακίστηκαν το 2012, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού “Υγείας” Ανδρέα Λοβέρδου, και των συνεργατών του, πέθανε χθες (11-5-2016) μέσα στην περιφρόνηση της “υγιούς” κοινωνίας και των πορνοπελατών τους οποίους προσπάθησαν να “προφυλάξουν” οι τότε υπουργοί και όπως ανεμένετο αλλά και αποδεικνύεται “σίριαλ κίλερς”, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, για να πάρουν με την ευκαιρία και τις ψήφους τους.

Είναι σπαρακτικό το σημείωμα της μητέρας της:

«Εγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος.

Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν.

Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ’ πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες.

Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη».

Η Εφημερίδα των Συντακτών, δημοσιεύει σήμερα ένα σημείωμα που έλαβε, όπως αναφέρει, από έναν φίλο της:

«Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, η M… πέθανε, δεν θα μας μεταδώσει κάποια επικίνδυνη ασθένεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε υγιείς, να φροντίζουμε τα δικά μας παιδιά, τα δικό μας σπίτι, να βρούμε δουλειά στο δικό μας παιδί, και να χτυπάμε ξύλο “φτου φτου μακριά από μας” αν τύχει να διαβάσουμε ότι πέθανε μια 32χρονη κοπέλα εξαρτημένη από ουσίες και με AIDS.

Και το ακροατήριο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ήσυχο που μία από τις 22 κοπέλες που απειλούσαν τη δημόσια υγεία το 2012 δεν βρήκε τελικά τη δύναμη να ξεφύγει, να ακούει τις αγορεύσεις και τις ηλίθιες εξυπνάδες του Λοβέρδου, του αξιότιμου βουλευτή και αξιότιμου μέλους της υγιούς ελληνικής καλής κοινωνίας.

Μακάρι να πίστευα ότι υπάρχει παράδεισος, να σε φαντάζομαι επιτέλους ήρεμη, ένας άγγελος δίπλα στους αγγέλους που μόνο αυτοί σου αξίζουν για παρέα σου.

Αντίο, Μαρία, από ένα γονιό που η δική του κόρη βρήκε τη δύναμη να αλλάξει».

Όσον μας αφορά, θέλουμε να καταγγείλουμε και πάλι, ότι ο Λοβέρδος, όπως λέμε και στην αρχή, δεν ήταν μόνος του. Μαζί του ήταν και ο υπουργός τότε δημόσιας τάξης Χρυσοχοϊδης, ενώ επίσης ο τότε υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, είχε δηλώσει: «Το υπουργείο έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και ένα χρόνο», σημειώνοντας ότι η ανάδειξη των προσώπων ήταν το έσχατο μέτρο προφύλαξης”. (Περισσότερα στην αναδημοσίευση της 2/5/2015 στο Μωβ, με τίτλο: “Ποιος θα ξεπλύνει το Μάρκο Μπόλαρη από τη συμμετοχή του στο «κυνήγι μαγισσών»;”)

Τη σκυτάλη πήραν η εισαγγελέας που διέταξε τη διαπόμπευση και τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες αυτών των άτυχων γυναικών για να καλλιεργήσουν τον απαραίτητο “τρόμο”.

Afises-orothetikes1

Δυστυχώς, το έγκλημα επιβραβεύεται διαρκώς. Ο κ. Λοβέρδος είναι και σήμερα βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ ο κ. Μπόλαρης μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ παρά το έγκλημά του και τις διαμαρτυρίες της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Και μάλιστα πριν λίγες μέρες σε αντιπαραθέσεις που έγιναν στη Βουλή για το ασφαλιστικό-φορολογικό, ο σημερινός υφυπουργός Υγείας κ. Πολλάκης, κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι είχε διαπομπεύσει τις οροθετικές. Ξέχασε να συμπληρώσει, όμως, ότι τον τότε υφυπουργό του Λοβέρδου τον έχει πάρει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει υφυπουργός, έστω και άλλου υπουργείου.

Ως μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης θλίβομαι και οργίζομαι κάθε φορά που καταλήγει, με οποιονδήποτε τρόπο, μια από αυτές τις ταπεινωμένες αυτές υπάρξεις. Φυσικά η εξάρτηση από τον δαίμονά τους μπορεί να τις οδηγούσε στο θάνατο ή την αυτοκτονία, όπως χιλιάδες εξαρτημένα άτομα, αλλά ο εξευτελισμός τον οποίο υπέστησαν από την Πολιτεία αποτελεί έναν ακόμα πολύ επιβαρυντικό παράγοντα, γι’ αυτές και τις οικογένειες ή τον φιλικό τους κύκλο. Και αποτελεί έναν παράγοντα εκβαρβαρισμού της κοινωνίας που αντί να απαξιώσει και να περιφρονήσει, τουλάχιστον, τους κοστουμάτους θύτες ενός τέτοιου εγκλήματος, τους τιμά με την ψήφο και την εμπιστοσύνη της.

Πολύ περισσότερα δημοσιεύματα για την εφιαλτική αυτή υπόθεση, στο blog της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, https://diokomenesorothetikes.wordpress.com/, καθώς και στο Μωβ.

Σίσσυ Βωβού