Πρόσφυγες στο μουσείο της Ακρόπολης

Το Μωβ συνόδευσε περισσότερους από 40 πρόσφυγες στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 18 Μαίου, ημέρα των Μουσείων, οπότε έχουν ελεύθερη είσοδο. Γυναίκες και παιδιά στη μεγάλη τους πλειοψηφία, με ενθουσιασμό για τη βόλτα, αλλά πολύ περισσότερο για αυτά που είδαν στη σύντομη επίσκεψή τους.

DSC01922

Η αυτοσχέδια ομάδα δημιουργήθηκε στο Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων της οδού Μερλιέ στα Εξάρχεια, με την ευθύνη της Abeer, που έχουμε γνωρίσει από προηγούμενες επισκέψεις μας, και μιλά καλά την αγγλική.

DSC01919

Η αυτο-οργάνωση για τη συνοχή της ομάδας και την φροντίδα των μικρών παιδιών, που ξεκινούσαν από 2 ετών, ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Τα παιδιά εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους χοροπηδώντας από χαρά, έξω και μέσα στο Μουσείο.

DSC01929

Δύο έφηβα αγόρια με σφυρίχτρες έδιναν το στίγμα της ομάδας κάθε στιγμή που χρειαζόταν, για να προσελκύσουν τα παιδιά που διαρκώς απομακρύνονταν.

DSC01927

Όλες και όλοι ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα, που δεν μπορέσαμε σχεδόν καθόλου να τα παρουσιάσουμε, λόγω του μεγέθους της ομάδας αλλά και του σύντομου χρόνου παραμονής στο Μουσείο, που έκλεινε δυστυχώς στις 8.

DSC01931

Πάντως, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν περισσότερο από την κατασκευή πολλών κτισμάτων της Ακρόπολης με λέγκο, μέσα σε χώρο από γυαλί.

Επόμενη συνάντησή μας για συζήτηση, στο χώρο φιλοξενίας, τη Δευτέρα 23 Μαίου.

Το Μωβ

DSC01934

DSC01936