ΔΩΡΕΑΝ | Τεστ ΠΑΠ για ασφαλισμένες και ανασφάλιστες χωρίς λίστες αναμονής

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

Δωρεάν λήψεις τεστ Παπανικολάου και ενημέρωση για την αυτοεξέταση μαστού παρέχονται σε γυναίκες ασφαλισμένες και ανασφάλιστες στο γυναικολογικό ιατρείο του ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας Αττικής (Αλέκου Παναγούλη 91 Νέα Ιωνία).

Οι εξετάσεις γίνονται πρωινές και απογευματινές ώρες, χωρίς παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, χωρίς λίστες αναμονής, στο τηλέφωνο 210 2775171 (ώρες επικοινωνίας: 8:00 – 13:00) ή στο mail maiespedynionias@gmail.com).
Στη Μονάδα υγείας ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας, σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο, λειτουργεί δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας γονεϊκότητας (ψυχοπροφυλακτική) από τις μαίες, που απευθύνεται στους μελλοντικούς γονείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά συναντήσεις με τις μαίες, όπου αναλύονται θέματα σχετικά τη φυσιολογία του γεννητικού συστήματος της γυναίκας, τη σύλληψη, την ανάπτυξη του εμβρύου, τη συμβουλευτική για τη διατροφή και την υγιεινή της εγκύου, τον υποστηρικτικό ρόλο του πατέρα, την προετοιμασία για τον τοκετό (αναπνοές, χαλάρωση και ασκήσεις yoga), τη λοχεία, το μητρικό θηλασμό, την περιποίηση του νεογέννητου και την αντισύλληψη μετά τον τοκετό.

Η συμμετοχή στις ομάδες εγκύων αρχίζει μετά την 30ή εβδομάδα κύησης.

Στις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν έγκυες ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού με τις μαίες 2102775171 (8:00-13:00) ή στο mail: maiespedynionias@gmail.com