Προκλητικοί οι δικηγόροι της εγκληματικής οργάνωσης

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Συνεχής προκλητικότητα και βασανισμός του Αιγύπτιου αλιέα Αμπουζίντ Εμπάρακ από τους δικηγόρους της εγκληματικής οργάνωσης τη Δευτέρα, όπου παρακολούθησα τη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται. Ο αλιέας ασκεί πολιτική αγωγή για την επίθεση που δέχθηκε αυτός και οι συγκάτοικοί του στο σπίτι τους στο Πέραμα στην στις 12 Ιουνίου 2012. Ο ίδιος είναι το μεγάλο θύμα αυτής της επίθεσης, χτυπήθηκε αλύπητα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σαγόνι, φτάνοντας κοντά στον θάνατο και για 33 μέρες έτρωγε με καλαμάκι.

Κοιμόταν στην ταράτσα, οι φασίστες ανέβηκαν πρώτα επάνω και τον χτυπούσαν ανελέητα, ενώ τον άφησαν όταν θεώρησαν ότι έχει πεθάνει, όπως είπε. Στη συνέχεια, το τάγμα εφόδου που αποτελείτο από περισσότερα από 10 άτομα, κατέβηκε στο ισόγειο, έσπασε πόρτες και παράθυρα, έριξε μέσα έναν πυροσβεστήρα που ευτυχώς τον απέφυγαν οι έγκλειστοι, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα.

assets_large_t_420_54421947

Οι ερωτήσεις κατέτειναν στον εξευτελισμό και στον βασανισμό του αλιέα, αλλά και στην αμφισβήτηση ότι οι επιτιθέμενοι ήταν χρυσαυγίτες, αντίθετα, κινούνταν στο πνεύμα ότι επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τους. Τον ρωτούσαν αν είχε χρήματα, πως ζει μετά την επίθεση χωρίς να δουλεύει, πόσα χτυπήματα δέχτηκε, αν ήρθε νόμιμα στην Ελλάδα το 2011, αλλά η πιο προκλητική ερώτηση σ’ αυτό το κλίμα απευθύνθηκε στο θύμα της επίθεσης από τη δικηγόρο της υπεράσπισης και στέλεχος της Χρυσής Αυγής Δήμητρα Βελέντζα, όταν τον ρώτησε αφού δεν είχε λεφτά και δουλειά, πώς έκανε άλλα δυο παιδιά στο μετέπειτα διάστημα.

Στο σημείο αυτό ακροατήριο και συνήγοροι ξεσηκωθήκαμε, έγινε φασαρία, η έδρα επίσης απαγόρευσε την ερώτηση και έκανε διακοπή της δίκης. Η προσβολή αυτή ώθησε τον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη να επισημάνει μεγαλοφώνως «το θράσος των δολοφόνων είναι αυτό!», ενώ εμείς από το ακροατήριο φωνάζαμε “αίσχος”!

O Εμπάρακ απαντούσε στις ερωτήσεις με μεγάλη αξιοπρέπεια και εξυπνάδα, μέσω της διερμηνέως του, και επαναλάμβανε ότι είναι εδώ γιατί ζητά δικαιοσύνη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του και τίποτε άλλο.

Η δίκη θα συνεχιστεί βέβαια για πολύν καιρό ακόμα, ο αντιφασιστικός συντονισμός στον οποίο μετέχει Το Μωβ καλεί σε εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και μαζική και συνεχή παρουσία στο δικαστήριο. Η παρουσία αντιφασιστών και αντιφασιστριών στη δίκη είναι απαραίτητη, οπότε πρέπει καθένας και καθεμία να βάλει στο πρόγραμμα την παρακολούθηση της δίκης όταν μπορεί.

ypomnhma_cover

Να σημειώσουμε ότι η δίκη διεξάγεται πλέον στο δικαστηριακό συγκρότημα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην αίθουσα τελετών η οποία είναι μεγάλη και εξαιρετική, και τώρα υπάρχουν μικρόφωνα παντού οπότε μπορεί και το ακροατήριο και οι δημοσιογράφοι να ακούν καλά, σε αντίθεση με την αίθουσα του Κορυδαλλού όπου διεξαγόταν η δίκη πέρυσι.