Η σημερινή διαδήλωση κατά του Τραμπ

Και στην Αθήνα σήμερα, διαδηλώσαμε εναντίον του νέου πλανητάρχη με το υπεραντιδραστικό του πρόγραμμα, πρωτίστως για τα γυναικεία δικαιώματα. Τη διαδήλωση καλούσε Το Μωβ μαζί και περισσότερες από 10 ακόμα οργανώσεις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, πολιτικές ομάδες της αριστεράς, μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Μαζί μας και η Ομάδα για την Ποίηση Αντί για Πόλεμο. Και άλλες διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, για τις οποίες θα γράψουμε σύντομα.

Δεν ξεχνούμε τις 10 κλούβες των ΜΑΤ που “προστάτευαν” την αμερικανική πρεσβεία, όπως θα δείξουμε σε φωτογραφίες και βίντεο που θα αναρτήσουμε αργότερα. Ούτε ξεχνούμε ότι κατά σύμπτωση ο σταθμός μετρό Μέγαρο Μουσικής ήταν σήμερα κλειστός, μαζί με τρεις άλλους, για “εργασίες συντήρησης”, εμποδίζοντας έτσι τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες να μεταβούν με το μέσο που έχουν συνηθίσει.

WP_20170121_149

Επίσης δεν ξεχνούμε ότι η δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ, δεν ήρθε να καταγράψει το γεγονός, ξεχνώντας φαίνεται ποιοι και ποιες ξενυχτούσαν στους κήπους της όταν την είχαν κλείσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ούτε ξεχνούμε την ελάχιστη δημοσιότητα που έδωσαν άλλα μέσα ενημέρωσης, δεξιά, κεντρώα, αριστερά.

Κάποια κανάλια θέλησαν να παρουσιάσουν τη διαμαρτυρία μας, ενώ κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι φωτοδημοσιογράφοι, όπως ο Μάριος Λώλος, ήταν μαζί μας από την αρχή και θα μας δώσει τις φωτογραφίες του που θα δημοσιεύσουμε σύντομα. Επίσης θα δημοσιεύσουμε και βίντεο, και θα τα στείλουμε στις διεθνείς οργανώσεις που ζητούν ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλο τον κόσμο.

Τις δύο φωτογραφίες που παρουσιάζουμε, θα ακολουθήσουν σύντομα άλλες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σ.Β.