Σνομπάρουν τις γυναίκες τα στούντιο του Χόλιγουντ. Κατατίθενται αγωγές

Στη γωνιά έχουν μπει τα στούντιο του Χόλιγουντ, μικρά και μεγάλα.  Η Αμερικανική Επιτροπή Απασχόλησης Ίσων Ευκαιριών (επιτροπή κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας), προτίθεται να αναλάβει νομική δράση, για τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος των  σκηνοθετών-γυναικών.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στον τύπο, η Επιτροπή πρόκειται να προσάψει κατηγορίες σε όλα τα στούντιο, τα οποία δεν έχουν εργοδοτήσει ούτε τον μίνιμουμ αριθμό γυναικών, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

Η έρευνα της Επιτροπής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015.Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένας διακανονισμός, μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Επιτροπή θα καταθέσει αγωγές.  Μόλις το 7% των Αμερικάνικων ταινιών του 2016 σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες, ενώ το 2015, ήταν στο 9%

Η Ένωση Σκηνοθετών, σε ψήφισμα της τον περασμένο Δεκέμβρη, κάλεσε τα στούντιο, να αγκαλιάσουν περισσότερους μη Αμερικανούς σκηνοθέτες και περισσότερες γυναίκες. Αν αυτή η Επιτροπή θα επιτύχει το στόχο της μένει να φανεί.

Πηγή: http://screeneye.net/snomparoun-tis-ginekes-ta-stountio-tou-choligount-%CE%B1merikaniki-epitropi-ison-efkerion-katatheti-agoges/