Σήμερα, 8 Μάρτη 2017, μαζί με γυναίκες από όλο τον κόσμο

►    Αγωνιζόμαστε εναντίον της πατριαρχίας, απαιτούμε ισότητα δικαιωμάτων, υποστηρίζουμε τα γυναικεία δικαιώματα κάθε μορφής, αντιστεκόμαστε στις διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
►    Απαιτούμε έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη σε Βορρά και Νότο, σε Ανατολή και Δύση.
►    Αγωνιζόμαστε για την ίση αμοιβή για ίση εργασία, για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα γυναικών και ανδρών.
►    Αγωνιζόμαστε για δουλειά για όλες και όλους, με σταθερή απασχόληση και ασφάλιση.
►    Αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό των διακρίσεων στις προσλήψεις, για ισότιμη πρόσβαση στις προαγωγές στους χώρους εργασίας.
►    Υποστηρίζουμε τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες των λεωφορείων και πολλών δημοσίων οργανισμών για τις άμεσες προσλήψεις, χωρίς εργολάβους, ανεξαρτήτως εθνικότητας.
►    Δεν δεχόμαστε η κρίση να γίνεται δικαιολογία για την υπονόμευση των γυναικείων δικαιωμάτων.
►    Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σεξισμό και την έμφυλη βία, απαιτούμε σχετική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και αντίστοιχα προγράμματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
►    Απαιτούμε την άμεση κύρωση και πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, μετά από την απαράδεκτη πολύχρονη καθυστέρηση.
►    Απαιτούμε την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 339 του Ποινικού Κώδικα, που δεν διώκει ποινικά τον δράστη στις περιπτώσεις ασέλγειας εναντίον ανηλίκων κοριτσιών κάτω των 15 ετών, αλλά δίνει άφεση στον άντρα αν παντρευτεί το θύμα.
►    Αγωνιζόμαστε για την ισότητα ντόπιων και μεταναστριών γυναικών, για τακτικές διαδικασίες νομιμοποίησης και απόδοση ιθαγένειας.
►    Αγωνιζόμαστε μαζί με τις γυναίκες πρόσφυγες για το δικαίωμά τους να διαβιούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες στις χώρες όπου διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα, με έμφαση στην πρόληψη της έμφυλης βίας, για το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση για κορίτσια και αγόρια εξίσου, για το δικαίωμα στο άσυλο λόγω πολέμου, δίωξης ή έμφυλης βίας.
►    Στηρίζουμε τα αιτήματα των φυλακισμένων μωρομάνων.

Αγώνας και αλληλεγγύη χωρίς σύνορα, ανεξάρτητα από εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες ταυτότητες!

Σήμερα, στις περισσότερες χώρες του κόσμου οργανώνονται εκδηλώσεις με αφορμή τη συμβολική ημέρα που καθιερώθηκε από το 1911 να τιμώνται οι γυναικείοι αγώνες, ενώ σε περίπου τριάντα χώρες οι διοργανώτριες έχουν καλέσει και μιας μορφής απεργία των γυναικών από εργασιακά και οικιακά καθήκοντα. Το γυναικείο κίνημα είναι σε άνοδο από τη στιγμή της εκλογής του μισογύνη και ανοιχτά σεξιστή Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, και ιδιαίτερα από τις 21 Ιανουαρίου 2017, με τα εκατομμύρια των γυναικών σε όλο τον κόσμο να απαιτούν ισότητα και δικαιώματα.

Καλούμε στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την 8η Μάρτη στις 7 μ.μ. και στην πορεία προς τη Βουλή με την κίνηση “Καμιά Ανοχή”

Το Μωβ – Φεμινιστική συλλογικότητα
web: https://tomov.gr – e-mail: info@tomov.gr – facebook: tomov.gr – τηλ. 6971880268