Αντίδραση για τη μαζική γυναικοκτονία στη Γουατεμάλα

Το φέρετρο της Kimberly Mishel Palencia Ortiz, 17χρονης που ήταν μεταξύ των 43 εφήβων κοριτσιών που κάηκαν ζωντανές. PHOTOGRAPH BY JOHAN ORDONEZ / AFP / GETTY/Newyorker.com

Από τη φεμινιστική συλλογικότητα Alerta Feminista, λάβαμε στις 19 Μαρτίου έκκληση για συμπαράσταση των γυναικείων οργανώσεων προς τις γυναίκες στη Γουατεμάλα: (Βλ. και δημοσίευμά μας στο fb του Μωβ, της 10ης Μαρτίου, από το Channel 4 news).

Σας προσκαλούμε να υπογράψετε την ανακοίνωση που συνδιαμόρφωσαν οι συλλογικότητες Collectif Guatemala, le Collectif Solidarité avec le Guatemala de Toulouse, l’Agrupación Chapines en París et Alerta Feminista, αναφέρεται, σχετικά με την μαζική γυναικοκτονία από το κράτος, των 52 ανήλικων κοριτσιών που κάηκαν ζωντανές, μεταξύ των οποίων μέχρι στιγμής είναι 43 οι νεκρές.

Ενώ ο ξενώνας Hogar Seguro νομικά αποτελούσε καταφύγιο για ανήλικες ευάλωττες κοπέλες, οι ίδιες δεν σταματούσαν να καταγγέλλουν τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν και τις πολλαπλές μορφές βίας που υφίσταντο, μεταξύ των οποίων τους βιασμούς και βασανιστήρια. Εναντίον αυτού του εγκλήματος οργανώνουμε κινητοποίηση τώρα στη Γαλλία.      

  Οι συλλογικότητες, ομάδες, οργανώσεις και άτομα που συμφωνούν με την ανακοίνωση αυτή, πρέπει να στείλουν ένα μέιλ στο chapinesenparisporguatemala@gmail.com ή στο alertafeministaasociacion@gmail.com για να δηλώσουν ότι συνυπογράφουν.

Εμείς, αναφέρουν στην ενημέρωσή τους Γαλλίδες φεμινίστριες, θα κάνουμε μια δράση αλληλεγγύης την Κυριακή 19 Μαρτίου στην πρεσβεία της Γουατεμάλας.

Η έκκληση έχει δημοσιευτεί ολόκληρη στα Γαλλικά στο Μωβ, ενώ εκτεταμένο άρθρο για το μαζικό αυτό έγκλημα δημοσιεύουμε στα αγγλικά.