Βγάλε το μέικ απ είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέας σε καθηγήτρια, που τον αποκάλεσε βλάκα

Φωτό, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέας. Θαυμάστε τον

Ένταση και ύβρεις στην επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Καλαμάτα, με διαμαρτυρόμενους του ΠΑΜΕ. Τι ειπώθηκε μεταξύ Κωνσταντινέα και της καθηγήτριας, Πελαγίας Σοφιανού

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ανέβηκαν στον 4ο όροφο όπου ο κ. Μπαξεβανάκης συναντιόταν με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη.

Συγκεντρώθηκαν έξω από τα ασανσέρ, όπου φώναξαν συνθήματα, και προχώρησαν στο διάδρομο κινούμενοι προς την αίθουσα «Π. Φωτέας», όπου ο υφυπουργός θα έδινε συνέντευξη και θα συναντιόταν με τους διευθυντές της Εκπαίδευσης.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέας παρενέβη και ζήτησε να μην περάσουν όλοι μέσα, αλλά μόνο μια αντιπροσωπεία τους. Σημειώθηκε τότε ένταση, που συνεχίστηκε στην αίθουσα “Π. Φωτέας”, όπου ο κ. Κωνσταντινέας τσακώθηκε με την καθηγήτρια Πελαγία Σοφιανού.

Πάνω στη λεκτική αντιπαράθεση, της είπε να βγάλει το μέικαπ και τα σκουλαρίκια και μετά να μιλάει, κι εκείνη τον αποκάλεσε βλάκα. Ακολούθησε νέα ένταση, με τα μέλη του ΠΑΜΕ να επιχειρούν να μπουν στην αίθουσα και τον Παναγιώτη Κουφαλάκο να ξεκαθαρίζει πως θα μπουν 2-3 αντιπρόσωποι.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό ο Π. Κουφαλάκος και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ζήτησε να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία και να καλυφθούν όλα τα κενά. Ο Φώτης Φωτόπουλος, δάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Πρωτοβάθμιας, μιλώντας ανθρώπινα και ως πατέρας σημείωσε ότι έχει τρία παιδιά άνεργα και εκτίμησε πως δεν υπάρχει ελπίδα για τη νέα γενιά, με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

ΠΗΓΗ: pagenews 20.3.17

ΣΧΟΛΙΟ: Οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τα αιτήματά τους, αν φοράνε μέικ απ και σκουλαρίκια. Οπότε η δίκαιη απάντηση κάθε κυβερνητικού βουλευτή δεν είναι ότι δεν έχετε δίκιο να προβάλετε τέτοια αιτήματα, αλλά δεν έχετε σωστή εμφάνιση. Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντινέας ασχολήθηκε με τους σοβαρούς ανθρώπους, που που πρόβαλαν αιτήματα χωρίς να φοράνε σκουλαρίκια, για να τα απορρίψει φυσικά, και όχι με γυναίκες σαν την κυρία Πελαγία Σοφιανού που πήγε να διεκδικήσει με απρεπή εμφάνιση. Το επόμενο βήμα θα είναι ένα νέο πρωτόκολο της κυβέρνησης, όπου θα αναφέρεται ποια είναι η ευπρεπής εμφάνιση των γυναικών που διεκδικούν. Το περιμένουμε. Και κάτι αποκοτιές που έλεγε το κόμμα του κυρίου Κωνσταντινέα τον παλιό καιρό, για ισότητα των δύο φύλων, για αντίδραση σε σεξιστικές επιθέσεις εναντίον των γυναικών, για προσβολή των γυναικών από την πατριαρχική αντίληψη, έχουν πλέον χαθεί στα βάθη του παρελθόντος, όπως δείχνουν αρκετά και επαναλαμβανόμενα παραδείγματα που εμφανίζονται στο δημόσιο λόγο από διάφορους Κωνσταντινέες. Τέλος, αν είναι τόσο γλωσσού η κάθε κυρία Σοφιανού, που αποκαλεί βλάκα έναν βουλευτή που δεν γνωρίζει τους νόμους της χώρας στην οποία έχει εκλεγεί και θέλει να επιβάλει στις γυναίκες την αφάνεια και τη σιωπή, πάει, χάθηκε η χώρα.

Σίσσυ Βωβού