Τα φρικτά νέα της ημέρας: Ομηρία και βιασμός 22χρονης κοπέλας, φόνος 36χρονης

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δυστυχώς, η χθεσινή ημέρα είναι φορτωμένη με δύο φοβερά κακουργήματα έμφυλης βίας.

Ομηρία και βιασμός 22χρονης κοπέλας

22χρονη κοπέλα βρέθηκε κρατούμενη από 53χρονο άνδρα, ο οποίος αναφέρεται ότι είχε και προβλήματα όρασης, σε μικρό υπόγειο διαμέρισμα της Δάφνης, στην οδό Όθωνος 64.

Η κοπέλα που ζούσε στου Ζωγράφου και σπούδαζε, είχε εξαφανιστεί για δύο ημέρες, και οι γονείς της, που ζούσαν στην επαρχία, είχαν κινητοποιηθεί για να την βρουν. Μετά από καταγγελία τους στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, κατάφεραν να βρουν το διαμέρισμα στο οποίο πήγαινε για καθαριότητα για να κερδίζει ένα μικρό εισόδημα, αφού είχε ανταποκριθεί σε αγγελία όπου ζητείτο οικιακή βοηθός. Τους άνοιξε ο ένοικος, ο οποίος ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε έρθει για καθαριότητα και είχε φύγει.

Όταν έκλεισε η πόρτα, η αστυνομία άκουσε πνιχτές φωνές, που κατάφερε να βγάλει η κοπέλα, και στη συνέχεια άνοιξε βίαια την πόρτα και την βρήκε δεμένη και φιμωμένη. Ο θύτης την κρατούσε όμηρο για περισσότερο από 24 ώρες, την βίαζε με αντικείμενα και την κακοποιούσε, ενώ είχε συνδέσει κάμερες στο δικό της κεφάλι και στο δικό του, για να προβάλλει online τις κακουργηματικές πράξεις του.

Και το επίσης φρικτό, όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημά του είπε ότι η κοπέλα συναινούσε στην κατάσταση αυτή. Ο θύτης συνελήφθη, και ευελπιστούμε να κρατηθεί. Ευελπιστούμε, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αναστατωμένοι και εξοργισμένοι κάτοικοι της Δάφνης ετοιμάζονται για δημόσια διαμαρτυρία, και όπως μας είπε φίλος του Μωβ και μόνιμος κάτοικος της περιοχής, ντρεπόμαστε γιατί σ’ αυτή την περιοχή που έχει μεγάλη ιστορία, με αγώνες και εκτελέσεις αγωνιστών, γίνονται τέτοια εγκλήματα.

Ανακαλύφθηκε φόνος 36χρονης γυναίκας

Χθες επίσης συνελήφθη γιατρός αγγειοχειρούργος που εργαζόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι δολοφόνησε 36χρονη φίλη του, η οποία είχε δηλωθεί εξαφανισμένη από τον σύζυγό της από τις 27 Απριλίου. Το πτώμα της βρέθηκε στις 3 Μαίου σε χαράδρα, στη Χαλκιδική.

Οι δύο είχαν γνωριστεί από το facebook και η πρώτη συνάντησή τους ήταν τη μοιραία ημέρα, απ’ ότι αναφέρουν οι πληροφορίες. Από το faebook απ’ ότι φαίνεται κατάφερε η αστυνομία να βρει τις συνομιλίες και να οδηγηθεί στον κατηγορούμενο. Στη συνέχεια έλαβε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του κλήσεων από την εισαγγελία και οδηγήθηκε απ’ αυτό στο μέρος όπου είχε πετάξει η νεκρή.

Εκτιμάται ότι ο φόνος πιθανώς να είχε γίνει και μέσα στο Νοσοκομείο, στο αυτοκίνητο του γιατρού που συνελήφθη και κατηγορείται επίσημα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιύβριση νεκρής.

Δυστυχώς, βλέπουμε και πάλι να αναφέρεται ως έγκλημα ερωτικού πάθους, αυτή η γυναικοκτονία, και μάλιστα σε κατά τα άλλα σοβαρό έντυπο.

Δεν έχει τέλος, λοιπόν, αυτή η τραγωδία της βίας κατά των γυναικών, και απαιτείται μεγάλος αγώνας για εγρήγορση. Απαιτείται ένα ισχυρό γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα για ν’ αλλάξουν οι συνειδήσεις, και να αντιμετωπίζεται η βία κατά των γυναικών ως κακούργημα και όχι ως πάθος. Φυσικά χρειάζεται και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, που δυστυχώς είναι ελλιπέστατο.