Πέθανε εν ώρα εργασίας, μεταμεσυνύκτια, 62χρονη υπάλληλος καθαριότητας

Αυτή που μας δείχνει η φωτογραφία, ήταν η δουλειά που πήγε να αναλάβει μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η 62χρονη υπάλληλος του δήμου Ζωγράφου, αλλά δεν πρόλαβε. Εμείς να αποφεύγουμε τα σκουπίδια, να μην βγαίνουμε όταν έχει καύσωνα, αυτά όμως δεν ίσχυαν γι’ αυτήν, και δεν ισχύουν για τους χιλιάδες υπαλλήλους, άνδρες και γυναίκες, που τους έχουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις με επισφαλείς συμβάσεις εργασίας, όμηρους, με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, με τη μόνιμη συκοφαντία ότι όποτε απεργούν εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Η καρδιά της, είπανε, δεν άντεξε, και ποια καρδιά αντέχει άραγε αυτές τις συνθήκες;

Η 62χρονη υπάλληλος ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο και ένα Αμεα. Όταν ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, αμέσως έτρεξαν κοντά της οι συνάδελφοί της που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο και της πρoσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα κάλεσαν ασθενοφόρο.

«Την μετέφεραν στον Ευαγγελισμό, εκεί έγινε προσπάθεια ανάνηψης, αλλά δεν βοήθησε και η γυναίκα κατέληξε» δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφων η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου, Σταματία Τσουμέα.

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε σε πολλές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, ανέφερε:   «Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά θρηνούμε μια συνάδελφο μας. Αγωνιστήκαμε και μας κατηγόρησαν. Χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, με ζέστη και με κρύο είμαστε στον δρόμο μαζεύοντας τα σκουπίδια. Ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί τελικά, τι λένε γι’αυτούς τους εργάτες που βγαίνουν με τις πιο αντίξοες συνθήκες, δίνοντας τη ζωή τους και τους οποίους θέλουν να τους απολύσουν. Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα την σκεπάσει».

Η φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC – THEPRESSPROJECT