Αλληλεγγύη γυναικών ενάντια στην έμφυλη βία

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής κατάχρησης εναντίον 14χρονης κοπέλας, από “αξιοπρεπή” 55χρονο επιχειρηματία του Βόλου, που προφανώς εκμεταλλεύτηκε τη φτώχεια και την ανεργία της μητέρας, για να τις οδηγήσει σε διακοπές σε ξενοδοχείο και να εκμεταλλευθεί την ανήλικη. Το όνομά του δεν έγινε γνωστό από την αστυνομία, όπως αναφέρεται και όπως επιβάλλεται, αλλά η κοινωνία του Βόλου το γνωρίζει.

Αυτή η μικρή ιστορία που δημοσιεύθηκε στις 11 του μηνός, έχει όλα τα στοιχεία της τάξης και της έμφυλης βίας, αλλά και το σημαντικό στοιχείο της αλληλεγγύης.

Ο επιχειρηματίας ξέφυγε από την οικογένειά του για “επαγγελματικό ταξίδι”, παίρνοντας μαζί του μητέρα και κόρη για ολιγοήμερες διακοπές.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου της Κέρκυρας, όμως, κάτι αντιλήφθηκε, και είχαν το νου τους. Κάποια στιγμή η μικρή άρχισε να φωνάζει “άφησέ με ήσυχη, θέλω να φύγω”. Δύο καμαριέρες το άκουσαν και αμέσως ειδοποίησαν τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, σώζοντας την κοπέλα από τα χέρια του επίδοξου βιαστή. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν εκείνος είχε προβεί και στο παρελθόν σε βίαιες ενέργειες εναντίον της 14χρονης, αφού ήδη αναφέρθηκε ότι είχε κάνει τα ίδια παλιότερα με την αδελφή της, η οποία σήμερα είναι 18 ετών. Προφανώς είναι παιδεραστής, και χρησιμοποιεί την οικονομική του κατάσταση για να επιτυγχάνει τους κακουργηματικούς σκοπούς του.

Κατά την ανάκριση ισχυρίστηκε ότι δεν είχε προχωρήσει σε βιασμό, συνεπώς είναι πιθανότατο ότι ούτε καν θα προφυλακιστεί, ή αν αυτό θα γίνει, θα είναι πολύ σύντομο.

Το πολύ δυσάρεστο της υπόθεσης είναι η συναίνεση της μητέρας, που ήταν σε ανάγκη βέβαια, αλλά κάτι τέτοιο δεν δικαιολογεί την έκδοση της ανήλικης. Σύμφωνα με τις συνθήκες για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτή η μητέρα μάλλον δεν δικαιούται την επιμέλεια της ανήλικης. Θα δούμε, αν συνεχίσουν οι δημοσιεύσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ένα μπράβο στις καμαριέρες, ας πούμε ότι νίκησε η αλληλεγγύη των γυναικών, αν και όχι όλων, δυστυχώς.