Δεύτερη φορά συζυγοκτόνος

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δυστυχώς, μια ακόμα δολοφονία γυναίκας, και μάλιστα με μεγάλο μίσος απ’ ότι αναφέρεται και πολλές μαχαιριές, έγινε πριν δύο ημέρες στο Περιστέρι.

Συνελήφθη τρόφιμος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, ο οποίος είχε ημιελεύθερη διαβίωση, και έβγαινε κάθε μεσημέρι. Ο 45χρονος είπε μόνος του στο γιατρό που τον παρακολουθούσε για το φόνο, και στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία η οποία πήγε στο σπίτι της γυναίκας και την βρήκε άγρια μαχαιρωμένη.

Δυστυχώς και πάλι, ήταν έμπειρος ο φονιάς. Είχε σκοτώσει τη γυναίκα του πριν δέκα χρόνια ή πριν έξι χρόνια (οι πληροφορίες που γράφονται ποικίλουν) και γι’ αυτό καταδικάστηκε, προφανώς σε εγκλεισμό σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Όταν η γυναίκα με την οποία διατηρούσαν σχέση για κάποιο διάστημα του είπε να χωρίσουν, δεν το δέχτηκε. Είτε λογικός είτε ψυχικά ασθενής, όπως αποδεικνύεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο φαλλοκράτης δεν δέχεται την απόρριψη, δεν δέχεται την απόφαση της γυναίκας και την αυτονομία της.

Και τώρα τι θα τον κάνουν αυτόν τον ψυχικά ασθενή; Θα τον ξανακαταδικάσουν σε Ίδρυμα ψυχικής υγείας, όπου σύντομα θα έχει κάποιους όρους ελευθερίας, για να κάνει, βεβαίως απευχόμαστε, και τρίτη συζυγοκτονία; Δυστυχώς, το μίσος του για τις γυναίκες φαίνεται να είναι αγιάτρευτο.

Μεγάλο το δίλημμα της Δικαιοσύνης που θα αποφασίσει, αφού ο κατά συρροήν φονιάς ήταν προφανώς σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και συνειδητός όταν έκανε τη δεύτερη συζυγοκτονία, όπως φάνηκε και από την κατάθεσή του στο γιατρό, έστω και αν κατά τα άλλα έχει την ψυχασθένειά του.