Κάλυμνος: Πατέρας εξέδιδε την 14χρονη κόρη του

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

 

Για τρία ολόκληρα χρόνια πατέρας εξέδιδε την 14χρονη κόρη του, στην Κάλυμνο. Η ανήλικη μίλησε μόλις πρόσφατα σε συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία ειδοποίησαν την αστυνομία, που τον συνέλαβε στις 18 Αυγούστου.

Αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα ότι οι πελάτες ήταν ηλικιωμένοι, παιδεραστές, και σε πολλές περιπτώσεις είχαν οικογένεια. Δεν αναφέρεται φυσικά η σύλληψη κανενός πελάτη, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι σε μια μικρή κοινωνία τα νέα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, και θα ήταν εύλογο κάποιοι συμπολίτες της να γνωρίζουν το δράμα της νεαρής και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το κακούργημα να μην συνεχίζεται για τόσα χρόνια, καταστρέφοντας μια νεαρή ψυχή. Κι εδώ αποδεικνύεται πόσο η σιωπή είναι συνενοχή, όπως συχνά λέμε, και μάλιστα όχι μόνο για τις περιπτώσεις των ανηλίκων και όχι μόνο για τις περιπτώσεις της έμφυλης βίας.

Η μητέρα, αναφέρεται, είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της εδώ και χρόνια, και δεν αναφέρεται ότι γνώριζε για το διαρκές κακούργημα το οποίο υφίστατο το παιδί της.

Απαιτούμε από την πολιτεία να μην κλείνει τα μάτια για τους πελάτες, για να “μην χαλάσουν οικογένειες”, όπως συνήθως λέγεται. Αν υπήρχε μια διαφορετική συμπεριφορά σχετικά, ίσως το φαινόμενο, το οποίο είναι δυστυχώς διαδεδομένο, θα μειωνόταν ή θα εξαφανιζόταν. Δεν μπορούμε να “αγανακτούμε” την ημέρα κάποιας τέτοιας αποκάλυψης, και μετά να το ξεχνάμε μέχρι την επόμενη.