Θεσσαλονίκη: 33χρονη Βουλγάρα θύμα τράφικινγκ

33χρονη Βουλγάρα κρατείτο φυλακισμένη και εκδιδόταν καταναγκαστικά για πολλούς μήνες από έναν συμπατριώτη και δύο συμπατριώτισσές της, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Την κρατούσαν φυλακισμένη εδώ και μήνες, σε δύο διαμερίσματα, και την υποχρέωναν να εκδίδεται στο δρόμο για να προσπορίζονται κέρδη.

Σε βάρος των μαστροπών σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τρεις ακόμα ομοεθνείς τους.

Από τον περασμένο Μάιο, ένας συμπατριώτης της, υποσχόμενος δουλειά και μία καλύτερη ζωή, τη μετέφερε από το μέρος όπου ζούσε στη Βουλγαρία στην πόλη Πλέβεν και στη συνέχεια στη Σόφια. Φθάνοντας στη βουλγαρική πρωτεύουσα, η γυναίκα παραδόθηκε σε μια εκ των συλληφθέντων και σε συνεργό της, οι οποίοι προηγουμένως κατέβαλλαν 5.000 λέβα για να την «αγοράσουν» ώστε να την εκμεταλλευτούν ως σκλάβα του σεξ. Στη συνέχεια την μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άλλοι δύο συλληφθέντες την κρατούσαν σε δύο διαμερίσματα εξαναγκάζοντάς την με απειλές και χρήση βίας να εκδίδεται στο δρόμο.

Μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων ως σωματεμπόρων, η γυναίκα ενημερώθηκε από την αστυνομία για τις σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας.

Σημειώνουμε ότι αυτή η μορφή καταναγκασμού, με εγκλεισμό, συνηθιζόταν σε παλαιότερες εποχές, πριν 10 και 20 χρόνια, από τα μικρομεσαία δίκτυα τράφικινγκ, να όμως που επιβιώνει μέχρι σήμερα, και μάλιστα σε μια γυναίκα πολίτη χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχει θέμα νομιμότητας εγγράφων, αντίθετα με πολλές γυναίκες που είναι από τρίτες χώρες, όπου ο καταναγκασμός είναι πολύ χειρότερος, αφού φοβούνται για απέλαση. Η εθνικότητα των δραστών αναφέρεται μόνο για να καταδειχθεί ο τρόπος λειτουργίας των κυκλωμάτων σε γειτονικές χώρες, τα οποία, φυσικά, δουλεύουν για προσφορά “υπηρεσιών” στους έλληνες πορνοπελάτες.

Σημειώνουμε επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σωματεμπορία δύο ακόμα γυναικών, κάτι που το έχουμε δει σε αρκετά δίκτυα μικρομεσαίας μαστροπείας, δυστυχώς. Είναι ακόμα πολλοί οι πορνοπελάτες, και πολλά τα κέρδη, έστω κι αν έχουν μειωθεί λόγω κρίσης, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ