Αλεξανδρούπολη: έμφυλη βία και αντίσταση

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Άγριος ξυλοδαρμός συζύγου

Άντρας σάπισε στο ξύλο τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου, ενώ διερχόμενος πολίτης, στρατιωτικός, με την 8χρονη κορούλα του, προσπάθησε να τον απωθήσει, παρά το σοκ της μικρής, αλλά και κάλεσε την αστυνομία.

Στο μεταξύ ο κακοποιητής στάθηκε απέναντι στον στρατιωτικό που επενέβη, λέγοντας “γυναίκα μου είναι ότι θέλω την κάνω”.

Ο σύζυγος συνελήφθη και θα παραπεμφθεί για δίκη. Το δημοσίευμα δεν αναφέρει αν κρατείται, αλλά θεωρούμε πιθανότατο ότι δεν θα κρατείται, όπως συμβαίει συνήθως, οπότε μπορεί ελεύθερα να γυρίσει στο σπίτι του και να σαπίζει την γυναίκα του κάθε μέρα. Ο νόμος προβλέπει απομάκρυση του συζύγου από την οικογενειακή εστία για συγκεκριμένο διάστημα σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα ισχύσει μέχρι να βγει δικαστική απόφαση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι αν ο διερχόμενος και αξιέπαινος πολίτης δεν ήταν στρατιωτικός, ίσως να είχε κι ο ίδιος κακοποιηθεί και είναι αμφίβολο αν η αστυνομία θα ενεργούσε αμέσως.

Απόπειρα βιασμού 8χρονης

Δύο ημέρες αργότερα, στις 22-9, συνελήφθη 69χρονος για ασέλγεια και απόπειρα βιασμού της 8χρονης δισέγγονής του, μετά από καταγγελία γειτόνων. Παραπέμφθηκε να δικαστεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα της παιδικής φαντασίας, και ότι αυτός είναι μεγάλος άνθρωπος με τρεις εγχειρήσεις. Πώς θα μπορούσε να κάνει τέτιοιο πράγμα; Και σ’ αυτή την περίπτωση, μπορεί ελεύθερα να κυκλοφορεί, και ξέρουμε πότε δικάζονται τέτοιες υποθέσεις, μετά από χρόνια, ενώ υπάρχει και το αυτόφωρο που δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται σε τόσο βάρβαρες πράξεις.

Κάτι συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρει μετά τη δημοσίευση του δεύτερου περιστατικού έμφυλης βίας μέσα σε λίγες ημέρες ο ιστότοπος evros.gr απ’ όπου και πήραμε τις πληροφορίες μας. Πάντως, όσο απεχθής και να είναι αυτή η κατηγορία, δεν μπορεί να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του ονόματος και της φωτογραφίας του κατηγορούμενου, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Μήπως επειδή ονομάζεται Ισμαήλ;

Στο ίδιο δημοσίευμα, ακολουθεί χρήσιμη ενημέρωσηγια το συμβουλευτικό κέντρο της πόλης:

 

Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών!
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διατηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 15:00 και βρίσκεται στο Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551025629 και email: isotita@alexpolis.gr

Όλια Γκαντανίδου