Η Σκορδέλη «καρφώνει» τη Χρυσή Αυγή

 

Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

Mετά την επίθεση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο, κατά την οποία γρονθοκοπήθηκε η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, ο Μιχαλολιάκος έσπευσε πάλι να «καταδικάσει απερίφραστα κάθε πράξη βίας» και η ναζιστική οργάνωση να διαψεύσει, όπως κάνει πάντα, τη σχέση της με τη βίαιη δράση της, προσπαθώντας να τη συγκαλύψει. Αλλά μάταια, γιατί ήρθε χθες η Θέμις Σκορδέλη, στέλεχος και υποψήφια βουλευτής της οργάνωσης, να «καρφώσει» τη Χρυσή Αυγή.

Ανάρτησε, λοιπόν, στο Facebook την είδηση της επίθεσης, γράφοντας: «Συναγωνιστές μου σας ευχαριστώ από καρδιάς για την Κουνιάκη!». Και ο λόγος που η Σκορδέλη πανηγυρίζει για την επίθεση, εκφράζοντας το μίσος της για τη δικηγόρο, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η Ευγενία Κουνιάκη ήταν συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη για το μαχαίρωμα Αφγανού στον Αγ. Παντελεήμονα το 2011, κατά την οποία η Σκορδέλη καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία.

Την ίδια ώρα, αναζητείται από την αστυνομία το στέλεχος της οργάνωσης Σωτ. Δεβελέκος που αναγνωρίστηκε από μάρτυρες ως επικεφαλής της επίθεσης έξω από το Εφετείο. Παράλληλα, αναβολή πήραν οι δύο δίκες που είχαν προσδιοριστεί να διεξαχθούν χθες. Στην πρώτη δίκη κατηγορούμενος ήταν ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος για προτροπή σε πράξεις βίας (βίντεο της «Εφ.Συν.»), όπου καλούσε το 2011 τα μέλη της οργάνωσής του να «σπάσουν τα κεφάλια» των αντιπάλων τους.

Στη δεύτερη κατηγορούμενοι ήταν, ανάμεσα σε άλλους χρυσαυγίτες, οι Λαγός και Μίχος για ηθική αυτουργία στην επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο». Υπό το βάρος της δημοσιοποίησης της προχθεσινής επίθεσης, κανείς από τους κατηγορουμένους δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ και οι συνήγοροί τους προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς προκειμένου να δηλώσουν προσωπικό κώλυμα και να πετύχουν αναβολή.

Στη δίκη του Μιχαλολιάκου εμφανίστηκε ο Δ. Παπαδέλης, συνήγορος του Κασιδιάρη στη μεγάλη δίκη, ο οποίος στην ερώτηση της προέδρου πώς είναι δυνατόν να μην έχει ο αρχηγός της οργάνωσης άλλο δικηγόρο, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν τον εκπροσωπεί και ότι απλώς κάνει εξυπηρέτηση στον συνάδελφό του, Νικόλαο Μιχαλόλια, ο οποίος είχε, λέει, λάβει χαρτί γιατρού από τον «Ευαγγελισμό» για διήμερη απουσία από την εργασία του.

Η δίκη αυτή αναβλήθηκε για τις 12/12/2017. Οι συνήγοροι του Λαγού και του Μίχου, πάλι, ζήτησαν αναβολή με το αίτημα ότι έχουν άλλο δικαστήριο. Σε Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για μισθωτικές διαφορές ο πρώτος και σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο δεύτερος. Τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν αλλά έγινε δεκτό αίτημα άλλου κατηγορουμένου και η δίκη αναβλήθηκε για τις 20/4/2018.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Διαβάστε περισσότερα: https://www.kar.org.gr/2017/11/03/i-skordeli-karfoni-ti-chrysi-avgi/