Η Νατάσα Τσουκαλά βαριά τραυματισμένη από φωτοβολίδα

Η φωτό από το Newsit

Παρουσίαση Σ.Β.

Την Παρασκευή το βράδυ, κατά τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, τραυματίστηκε βαριά από φωτοβολίδα που ρίχτηκε σε ευθεία βολή η Αναστασία Τσουκαλά, γνωστή νομικός και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα εναντίον της αστυνομικής καταστολής. Την έχουμε ακούσει να μιλά σε πολλές εκδηλώσεις, εδώ και χρόνια, υπό την ιδιότητά της ως εγκληματολόγου με επιστημονική και σφαιρική προσέγγιση στα θέματα στα οποία ειδικεύεται.

Την έχουμε επίσης δει σε πολλές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, γιατί δεν είναι διανοούμενη του γραφείου, αλλά πολύ δραστήρια στα κινήματα πολιτών. Αναπαράγουμε παρακάτω ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα στο fb το Σάββατο 8.24 μ.μ., ακολουθούμενη από υπογραφές, και ενημερώνουμε ότι η κατάστασή της δεν έχει δυστυχώς βελτιωθεί, μέχρι σήμερα Κυριακή το απόγευμα, όπως μάθαμε.

Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα: Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, η φίλη μας Νατάσα Τσουκαλά βρίσκεται από χτες το βράδυ στον Ευαγγελισμό μετά από βαρύ τραύμα που της προκάλεσε ναυτική φωτοβολίδα, ενώ βρισκόταν μαζί με τους φωτορεπόρτερ στην κάλυψη των γεγονότων, πολύ κοντά στην κατοικία της στα Εξάρχεια.

Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και βρίσκεται στην εντατική υπό συνεχή παρακολούθηση. Το πρωταρχικό ζητούμενο αυτά τα 24ωρα είναι να ξεπεράσει τον κίνδυνο για ανεπανόρθωτες βλάβες. Σε τέτοιες στιγμές αρμόζει μόνο η σιωπή και η ευχή να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της.
Η Νατάσα έχει υπάρξει για χρόνια (άμισθη) νομική σύμβουλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, έχει αντιπαλέψει την αστυνομική βία, έχει βρεθεί στο πλευρό φυλακισμένων, προσφύγων, κρατούμενων, θυμάτων καταστολής, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση κάθε δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος. Κι όλα αυτά τα έκανε πάντοτε αθόρυβα.

Την επίθεση από κύκλους της ακροδεξιάς την περιμέναμε. Την ανθρωποφαγία που εκδηλώνεται σε άλλους χώρους, όχι.

Δεν θα απαντήσουμε τώρα σε σχόλια ή δημοσιεύματα που μόνο σκοπό έχουν να προσβάλλουν και να παραπληροφορήσουν. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και να σταματήσει εδώ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν γίνει καλά η Νατάσα.

ΥΓ. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους

Χάρης Ακριβιάδης
Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου
Χριστίνα Ζαχοπούλου
Αυγουστίνος Ζενάκος
Δημήτρης Κατσαρής
Ιωάννα Κοντούλη
Ελευθερία Κουμάντου
Δέσποινα Κουτσούμπα
Μιμίκα Κριτσανίδου
Διαμαντής Μαστρογιαννάκης
Τατιάνα Μπόλαρη
Παναγιώτης Σωτήρης
Γιώργος Ρωμανός
Ντόρα Χάλαρη