Νατάσα Τσουκαλά: βελτιώνεται η υγεία της

Παρουσίαση: Σ.Β.

Τελευταία ενημέρωση για την υγεία της, προχωρά θετικά:

Ο καθαρισμός στο πόδι είναι κανονικό χειρουργείο.
Γόνατο δεν υπάρχει, αλλά οι γιατροί λενε πως η τεχνολογία κάνει θαύματα σ’αυτόν τον τομέα. Σήμερα (Δευτέρα 20-11) της έβαλαν 4 φιάλες αίμα.

Λειτούργησαν τα νεφρά της και είναι απύρετη.
Αποβάλλει σιγα σιγα αερια κ υγρα βλ απο φωσφορο.
Οι πνεύμονες είναι επίσης εντάξει.

Ζητείται αίμα. Μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, στο όνομά της. Πάντως, στον Ευαγγελισμό το τμήμα αιμοδοσίας λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 έως 15.30 και Σάββατο 9.00 έως 14.00

Ενημέρωση από δημοσιεύσεις

Για την τρομακτική και παρ’ ολίγον θανατηφόρα επίθεση, παραθέτουμε επίσης την ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας της 19 Νοεμβρίου, και πιο κάτω πληροφορίες από ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα.

“Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εκφράζει τις πιο ειλικρινείς ευχές της, για ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην νομικό Αναστασία Τουκαλά, που είχε διατελέσει νομική σύμβουλος στην Ένωση μας και από χθες νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Η κ Τσουκαλά τραυματίστηκε βαριά, ενώ βρισκόταν δίπλα σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ σε χώρο που εκτυλίσσονταν επεισόδια, κοντά στην κατοικία της, από ναυτική φωτοβολίδα που περιείχε φώσφορο.

Η εκτόξευση σε ευθεία βολή δακρυγόνων ή φωτοβολίδων αποτελεί εγκληματική ενέργεια από όποιον κι αν προέρχεται.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι φωτορεπόρτερ ασκούμε τα καθήκοντα μας σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας. Στη θέση της κ Τσουκαλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από μας.

Tο ΔΣ”

Από ομιλία της σε σχολή αστυνομικών

Χρήσιμες πληροφορίες από ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα

-Η Νατάσα είναι εγκληματολόγος (καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Παρίσι). Το διδακτορικό της για την οπαδική βία στην Ευρώπη είναι μοναδικό στο είδος του. Ασχολείται επιστημονικά με την αστυνομική βία αλλά και με πολλά άλλα είδη βίας.

Η Νατάσα, όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους εγκληματολόγους που ξέρουμε -ειδικά στη χώρα μας. Η Νατάσα παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει στο πεδίο. Ναι, πράγματι, είναι σπάνιο (μάλλον είναι η μόνη που ξέρω). Σε αντίθεση με κάποιους και κάποιες που κάνανε καριέρα κάνοντας μελέτες από μακριά, ή φτιάχνοντας τα μούτρα τους ώστε να γίνουν υπουργοί, ή -ακόμη χειρότερα- έκαναν “έρευνες” μαζεύοντας ερωτηματολόγια από τους 500 συλληφθέντες του Πολυτεχνείου το 1995, σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια! Κι έρχονται τώρα κάποιοι να ονομάσουν τη Νατάσα “συνεργάτη της αστυνομίας”.

-Η Νατάσα είναι ένας ενεργός άνθρωπος, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Στην καταπάτηση κάθε ανθρώπινου ή κοινωνικού ή δημοκρατικού δικαιώματος τα τελευταία χρόνια που πέρναγε πολύ περισσότερο καιρό στην Ελλάδα, η Νατάσα ήταν εκεί, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και όλα τα σχετικά. Ως δικηγόρος δεν είχε αναλάβει καμία υπόθεση, πολύ απλά γιατί δεν έχει ασκήσει δικηγορία στην Ελλάδα -είπαμε, είναι πανεπιστημιακός στη Γαλλία.

-Το προσωνύμιο “συνεργάτης του Τόσκα” της το κόλλησε η Χρυσή Αυγή, όταν τον Αύγουστο του 2016 ο Παναγιώταρος έκανε ερώτηση στη Βουλή λέγοντας ότι ο Τόσκας τη διόρισε συνεργάτη του. Η αλήθεια είναι ότι είναι αντιπρόεδρος στο ΔΣ του ΚΕΜΕΑ (κέντρο μελέτης που υπάγεται στο ΥΠΡΟΠΟ), σε θέση που έχει αποποιηθεί τις αποζημιώσεις λειτουργίας του ΔΣ, και σε θέση που αντιστοιχεί εντελώς στο επιστημονικό της αντικείμενο. Ο Παναγιώταρος και η Χρυσή Αυγή προφανώς κι έχουν χιλιάδες λόγους να σκούζουν για αυτή τη θέση, γιατί στο μυαλό τους είναι απαράδεκτο μια γυναίκα σαν τη Νατάσα να συντονίζει π.χ. αντιρατσιστικά σεμινάρια στην αστυνομία (άλλο αν θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί ή όχι να έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε ΑΥΤΗ την αστυνομία).

Και τέλος η Δέσποινα αναρωτιέται, με τα δικά της λόγια, πώς κάποιοι άλλοι, εκτός από τους φασίστες, τολμούν να την αποκαλούν “συνεργάτιδα του Τόσκα”. Καταγγέλλει δε αναρτήσεις που δικαιολογούν την επίθεση εναντίον της.