Παράνομη σύλληψη και κράτηση της δικηγόρου Νικολέτας Καψή

Παρουσίαση Σ.Β.

Δημοσιεύουμε την ενημέρωση από την ομάδα Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, για σύλληψη στις 21/11/17, γυναίκας δικηγόρου και υποψήφιας για τις ερχόμενες εκλογές με τη συγκεκριμένη παράταξη. Με την ευκαιρία να πούμε ότι η κ. Καψή είναι γνωστή ως συνήγορος μεταναστών/μεταναστριών και προσφύγων, ακόμα και γυναικών από τη Ρωσία για θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Γνωρίζει καλά τη ρωσική γλώσσα και αρθρογραφεί με σχετικά θέματα στο ρωσόφωνο τύπο στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

“Στις 21 /11/2017 και περί ώρα 15.00, εισήλθαν στο γραφείο της συναδέλφου Δικηγόρου, Νικολέττας Καψή, η οποία είναι υποψήφια Σύμβουλος του Συνδυασμού μας στις επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και την συνέλαβαν για τέλεση πλημμελήματος κατόπιν εγκλήσεως της αντιδίκου πλευράς σε δίκη όπου είχε παρασταθεί η συνάδελφος, για «τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης», που δήθεν τέλεσε κατά την ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα το πρωί της ίδιας μέρας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) και συγκεκριμένα για τα όσα είπε προς υποστήριξη του αιτήματος της εντολέως της περί αναβολής της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η συνάδελφος συνελήφθη παράνομα, κρατήθηκε τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης, μέχρι και τις 19.15, έως ότου και μετά από παρέμβασή μας αφέθηκε ελεύθερη.

Πέραν του παρανόμου και αβασίμου της προαναφερόμενης έγκλησης, τα συγκεκριμένα όργανα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυψέλης ενήργησαν παράνομα κατόπιν επίσης παράνομων εντολών του Διοικητού του ανωτέρω τμήματος και του Αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης, ήτοι κατά παράβαση του άρθρου 39 του Κώδικα περί Δικηγόρων.

Όταν γνωρίζουμε ότι πολύ δύσκολα συντρέχουν οι αστυνομικές δυνάμεις όταν τις καλούμε για μείζονα αδικήματα (σωματικές βλάβες κατά γυναικών, μεταναστών κλπ) εκπλήττει δυσάρεστα το γεγονός της ταχύτητας που οι παραπάνω αστυνομικές δυνάμεις «εισέβαλαν στον εργασιακό χώρο της δικηγόρου και την συνέλαβαν», και μάλιστα μετά από έγκληση εναντίον της σχετικά με την συμμετοχή της ως πληρεξούσιας δικηγόρου σε δημόσια δίκη.

Με την παρούσα μας διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, καθότι πολλαπλασιάζονται διαρκώς τα φαινόμενα παρακώλυσης του έργου του δικηγόρου, ο οποίος τίθεται στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών και της αστυνομίας, η οποία σπεύδοντας να τη «συλλάβει», ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟ!!!”